avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare conducere sub influenta băuturilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare conducere sub influenta băuturilor

"Decizie penală nr. 165/A din data de 02 februarie 2018 În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul XXXXX împotriva Sentinţei penale nr.907 din data de 07 decembrie 2017, pronunţată de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în Dosarul nr.15719/300/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: În temeiul art.336 alin.1 din Codul penal cu aplic. art.396 alin.10 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpat la pedeapsa de 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În temeiul art.91 din Codul penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării acestei pedepse pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art.92 din Codul penal. Menţine măsurile de supraveghere şi obligaţiile stabilite în sarcina inculpatului, precum şi pedepsele complementare şi accesorii aplicate acestuia prin sentinţa penală apelată. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 02 februarie 2018.
Document: Hotarâre 165/2018 02.02.2018"

Ajutați ma va rog ce se întâmplă cu permisul? Când poate sa și l ia înapoi? SUA este obligat sa facă școală de șoferi iar? Și dacă da când? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:27, 2 Februarie 2018
Permisului actual ii pune cruce, se va anula in baza hotararii jud definitive.
Va putea obtine un nou permis dupa un an de la ramanerea definitiva a hot judecatoresti.
Nu mai face scoala de soferi, trebuie sa plateasca 3 sedinte de perfectionare la o scoala de soferi si reia procedura pentru obtinerea permisului, fisa medicala, test psihologic, examen proba scrisa si practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unu autovehicul sub influenta alcoolului peste 0.80 alcool in sange Bobix91 Bobix91 Ma numesc Zamfir Bobi Marian si va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Peste cat timp o sa mai pot lua Permisul de conducere, si daca o sa mai ... (vezi toată discuția)
Obținerea permisului de conducere anulat.?? Andrei Mezei Andrei Mezei Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de PARCHETUL DE PE LÎNGĂ JUDECĂTORIA TOPLIŢA împotriva ... (vezi toată discuția)
Art.335 alin.2 - ce patesc mai exact ? :( alexCta alexCta Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: DECIS - În baza art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă ... (vezi toată discuția)