avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce obligații fiscale are producătorul agricol ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce obligații fiscale are producătorul agricol persoană fizică?

Buna ziua. Matusa mea de la tara, a vandut anul trecut cateva vaci si 3 tone de porumb in baza certificatului de producator emis de primarie. Acum, ma inteaba daca ea ar trebui sa declare ceva la finante sau sa plateasca ceva la anaf in conditiile in care ea e persoana fizica , fara nici o forma de organizare. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:06, 21 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Matusa ar trebui sa fi depus de ceva ani inclusiv anul trecut declaratia 221 anual pana pe 25 mai.care reprezinta o declarare a numarului de animale si apoi in functie de o norma de venit stabilita anual pe tipul de animal, se platea impozit pe norma de venit. De exemplu la vaci pana la 2 exemplare nu se plateste impozit iar la ce depaseste acest numar se declara in acel formular 221 si apoi primiti acasa decize de impunere. Acesta este modul de impozitare si nu mai conteaza apoi cat luati daca valorificat iin stare vie animalul. La fel si cu numarul de hectare cultivate cu diferite plante. Va rog sa va interesati in localitate la primarie care sunt normele de venit la nivel de judet in care locuieste pentru animale si ulturapamantului cu cereale si o sa i se spuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)
Impozit pentru agricultori felisana felisana Am o nelamurire referitor la Og8/2013, ce presupune impozitarea veniturilor obtinute, spre exemplu, din cultivarea de cereale pe o suprafata ce depaseste 2 Ha. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)