avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Savarsirea faptei in termenul de incercare- conducere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Savarsirea faptei in termenul de incercare- conducere sub influenta alcoolului- consecinte

buna ziua in anul 2015 am fost prins la volan baut si am avut dosar penal din judecata mi sa dat 1 an inchisoare cu supendarea executari pedepsei si 2 ani probatiune.dar in anul 2017 in 23 noiembrie am fost prins din nou baut la volan avand 0,54 in aerul expirat si in sange am avut 1 la mie dar nu am terminat termenul de probatiune il termin in 2 august 2018 as dori sa stiu ce se va intampla daca apuc sa termin termenul de incercare al probatiuni si ma judeca dupa luna august 2018.va multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
ART. 96 c.p.
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
In situatia data veti ajunge la inchisoare dupa a doua condamnare.

Doar sa nu fiti condamnat s-ar scăpa de închisoare.
Încercați să va angajați avocat în faza de urmărire penală daca vreti sa va apărați cât se poate de bine.
Buna ziua as dorI daca va rog sa ma lamuriasca cineva daca e legal ce miau Facut politisti din zona mea. in urma cu 6 luni de zile am fost oprit in trafic de organelle de politie si mi sa spus daca sunt dea cord sa ma spun unui test si Eu am akceptat testu si dupa ce mau testat mi sa spus ca sunt pozitiv la AMP la o supstanta zisa afetamina mi sa retinut permisul fara drept dea conduce si mau dus la probe biologice la urina si la sanege dupa ce miau luat probele mau trimis acasa si dupa treI luini de zile am mers la sectie sa in treble de analize si mi sa spus ca au venit si ca sunt pozitiv la afetamine si leam cerut sa ma lase sa vad si Eu analizele si mi sa spus ca iei nu au voie sami arete analizele dupa aceia am plecat acasa ca nu au vrut ori cum sa mile arete si dupa iara 2 jumate mam intors iar a la politie cu taicamio si atunci a neau aratat analizele si nu eram pozitiv la nimik. cum ar trebui sa procedez.
Multumesc de raspuns

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

ART. 96 c.p.
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

Daca nu au fost depistate substante psihoactive la analize, o sa se dispuna clasarea. Formulati catre procuror o cerere de urgentare motivata.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influența alcoolului Cornel cristea Cornel cristea Bună ziua.daca am pedeapsa cu suspendare pentru loviri sau alte violențe,și mă prins la volan băut ce se poate întâmpla.adica are legătură una cu alta? (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Recidivă în perioada de probațiune. pot spera la o nouă suspendare? Oleg.Chitic Oleg.Chitic Buna am o problema foarte mare si doresc sa ma ajutati cu un raspuns . Cu 2 ani in urma am fost judecat. Hotararea a fost asa: mi s-au dat 4 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)