In anul 2017 am venit din chirii peste plafonul stabilit, dar am platit sanatatea - aceasta era oprita obligatoriu de cate ANAF- iar din veniturile realizate din chirii mi am facut contract independent la Casa de Pensii pentru un minim pe economie.Deci ce declar si ce fac? Anulez contractul facut si platesc la ANAF? Deja am platit pe primele 3 luni la Casa de Pensii.Ce mai vor cu sanatatea cand si asa o platesc de mai multi ani direct la ei?
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce a fost pe anul trecut este pentru anul trecut. Acum platile care vor fi declarate in d600 si platite sunt pentru 2018. Da, mergeti la casa de pensii dar ce ati apucat sa platiti e bun platit si vi se ia in calcul la pensionare. Cereti si colo sfatul.
Pentru veniturile din chirii care au depasit plafonul de 22800 lei aveti obligatia depunerii D600 doar pentru CASS iar nu si pentru CAS. Deci, platiti cei 190 lei/luna sanatate si pastrati contractul cu Casa de Pensii.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.