avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie 600 venit din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie 600 venit din inchiriere

In anul 2017 am venit din chirii peste plafonul stabilit, dar am platit sanatatea - aceasta era oprita obligatoriu de cate ANAF- iar din veniturile realizate din chirii mi am facut contract independent la Casa de Pensii pentru un minim pe economie.Deci ce declar si ce fac? Anulez contractul facut si platesc la ANAF? Deja am platit pe primele 3 luni la Casa de Pensii.Ce mai vor cu sanatatea cand si asa o platesc de mai multi ani direct la ei?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Carbunescu , utilizator 23:22, 23 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce a fost pe anul trecut este pentru anul trecut. Acum platile care vor fi declarate in d600 si platite sunt pentru 2018. Da, mergeti la casa de pensii dar ce ati apucat sa platiti e bun platit si vi se ia in calcul la pensionare. Cereti si colo sfatul.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru veniturile din chirii care au depasit plafonul de 22800 lei aveti obligatia depunerii D600 doar pentru CASS iar nu si pentru CAS. Deci, platiti cei 190 lei/luna sanatate si pastrati contractul cu Casa de Pensii.
Buna seara, sunt in aceeasi situatie ca si dvs! Sa speram ca dispare nenorocirea de f600. Sfat: asteptati nitel ca banii dati nu-i mai recuperati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pentru venituri din arenda luciamihalache luciamihalache Daca am venituri numai din arenda terenului agricol care sunt sub venitul minim 22800lei/an, cum procedez ? Mai depun sau nu declaratia 600 ?Mi se retine ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende stela chelner stela chelner Buna ziua Numai este valabila plafonarea de 22800 pentru impozitul pe dividendesi ar trebui plattita inclusiv contributia la pensie? Multumesc. (vezi toată discuția)