avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 29/2018 tva retroactiv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 29/2018 tva retroactiv

Avand in vedere ca Fiscul nu poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2017 conform legii 29 din anul acesta ,considerati ca deciziile de impunere emise de fisc in care mi de oameni au avut de plata tva retroactiv mai sunt valabile ?Sau mai pe scurt cei care au platit tva pana acum vor primii banii inapoi ?Ce credeti ca se va intampla cu cei care nu au platit pana acum si inca au procese in desfasurare pe aceasta tema ?
Cel mai recent răspuns: sorin1977 , utilizator 11:34, 30 Martie 2018
Conform art.5 din Legea 29/2018, -
Persoanele care au efectuat plata obligațiilor fiscale pentru care prezenta lege prevede anularea acestora au dreptul la restituirea sumelor achitate.
Deci este oarecum similară cu legea 52/2017 de restituire a taxelor auto.
in urma aparitiei normelor pentru legea in cauza ma poate lamuri si pe mine cineva va rog ?In speta pentru cei care au fost facuti platitori de tva prin decizii emise de fisc (nu la cererea contribuabilului )in 2009,2010 se anuleaza plata tva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 29/2018 tva retroactiv sorin1977 sorin1977 Avand in vedere ca Fiscul nu poate reîncadra veniturile din vânzarea imobilelor ca venituri din activități independente pentru perioadele anterioare datei ... (vezi toată discuția)
Referitor legea 29 privind anularea unor obligatii fiscale enjoyflowers enjoyflowers Buna ziua, am dori sa stim daca se anuleaza obligatiile fiscale cu privire la TVA realizate din tranzactii imobiliare anterior anului ... (vezi toată discuția)
Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)