avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am fost citată ca martor fără acordul meu. Nu m-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am fost citată ca martor fără acordul meu. Nu m-am prezentat la prima înfățișare, ce risc dacă nu mă prezint nici la a doua?

Am si eu rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema. Pe fondul unei neintelegeri intre doi vecini de ai mei s-a deschis un proces . E vorba de constructia casei,distanta dintre case fiind mica, casa unui vecin e mai inalta decat cealalta si umbreste acoperisul, teava de la centrala termica e la o distanta mai mica de 4 m si de aici e problema cu gazele etc. Am fost rugata sa vin de martor ( mentionez ca eu nu locuiam acolo in perioada la care s-a contruit casa,m-am mutat ulterior).Eu am spus ca ma mai gandesc, mai vorbim si m-am trezit cu citatia acasa. M-a deranjat ca m-a citat de martor fara acordul meu. Nu m-am prezentat la primul proces, a fost un alt vecin dar, mi-a comunicat ca avocata nu vrea sa ma elimine din calitatea de martor , deci trebuie sa merg la proces . Rugamintea e sa spun cum ploua pe casa( zau ca imi vine si sa rad si sa plang) . Ei bine, stiu ca trebuie sa ma prezint dar vreau sa declar nimic pt ca nici nu stiu si nici nu ma intereseaza, cu scuzele de rigoare. Am fost propusa ca martor fara acordul meu si o sa specific asta si ca atare o sa refuz orice declaratie. Este in defavoarea mea?Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GabrielaDiana , utilizator 22:39, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind propusa in calitate de martor, in cazul in care refuzati sa va prezentati, impotriva dvs. instanta poate emite mandat de aducere. Rolul dvs. este de a ajuta instanta in lamurirea diferendului dintre cei doi vecini, urmand sa relatati in mod liber situatia de fapt intocmai cum o percepeti dvs,
Mai mult decat atat, aveti dreptul la rambursarea cheltuielilor de transport, cazare si masa daca sunteti din alta localitate, precum si dreptul la despagubiri pentru veniturile neincasate ca urmare a lipsei de la locul de munca.
Si in general, oamenilor nu li se cere acordul pentru a fi citati
Buna seara
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)
Martor la tribunal emilia19p emilia19p Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care sunt chemata sa depun o marturie la tribunal prin citatie sau fara citatie nu prea stiu cum este procedura ... (vezi toată discuția)
Intimat pentru fond?? marin82 marin82 Buna ziua! Am primit o citatie care zice cam asa: "Subsemnatul este chemat in aceasta instanta camera 64, c1c, in ziua de 3 noiembrie 2008 , ora 8:30, in ... (vezi toată discuția)