avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt implicat într-un proces care încă nu a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt implicat într-un proces care încă nu a început iar reclamantul îmi cere 30000 de lei ca să ne împăcăm. Nu dispun de acești bani, ce ar trebui să fac?

ce sa fac ???
am fost implicat intr-o bataie.eram in discoteca dansand cu prietena celui agresat(Sebi) ,dupa dans m-am oprit sa vorbesc cu niste prieteni,vizavi de masa lui sebi.acesta s-a ridicat si m-a intrebat de ce arunc cu seminte in el...dar nu mancam seminte,dupa care a incercat sa ma loveasca .eu am pus capul in pieptul lui ca e mult mai inalt si am incercat sa ma apar.....alti 3 prieteni vazand incaierarea s-au bagat si ne-au tras unu intr-o parte altu in alta parte ,dar el se tinea de mine si tot lovea in continuare....iar cel de-al 3 scotand-ul afara ...dupa ce a iesit afara striga in gura mare ca el vrea "sa o dea parte in parte"...in toata imbulzeala cred ca i-am dat vreo2-3 pumni...a 2 zi a mers la spital cu fractura de mandibula ,avand 55 de zile de spitalizare...am incercat sa ma impac doar ca mi-a cerut 300 de milioane,bani care nu am de unde sa ii dau.care este incadrarea la care as putea intra,pedeapsa si care ar fi calea de iesire?si cum ar trebui sa pledez?
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cocos144 , utilizator 18:44, 24 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, riscati o pedeapsa cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă si obligarea la despagubiri catre partea civila.
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca furai cateva milioane de euro, scapai cu maxim 2 ani si ceva, dar daca ai facut altceva , vei primi atatia ani de nici nu-i mai stii !
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sper ca ma puteți ajută!! Alexandru Necsuleu Alexandru Necsuleu Am avut si eu un incident acum doua zile, pe data de 15 Iulie, dimineața in jurul orei 3, am fost la majoratul unei bune prietene, acolo am întâlnit o tipa ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara in aceasta situatie? Sorinel1 Sorinel1 Buna seara . Am si eu o nelamurire . Pe 25 decembrie 2013 am avut o altercatie cu doi tinerii intr-un club , care au sarit pe mine sa ma bata si eu m`am apart ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)