avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mașină înmatriculată în România, talon și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mașină înmatriculată în România, talon și numere reținute în Italia cu obligația de a o asigura pe 6 luni. E imposibil să fac asta, cum îmi recuperez documentele?

Bunaziua. Am cumparat un autoturism din italia acum 5 luni si l-am inmatriculat definitiv in romania. In momentul cumpararii s-a întocmit factura. Mentionez ca am transportat masina pe roti in romania in vederea inmatricularii, avand asigurarea si inspecția tehnica italiane in regula la data achiziționării. Acum 3 zile, tranzitand italia, mi-au fost retinute talonul si numerele de înmatriculare de catre politia stradala pe motiv ca aceasta mașină rezulta inca registrata la PRA in italia.Mi-au cerut plata a 6 luni de asigurare italiana si plata unei amenzi ,altfel nu imi returnează numerele si talonul. Mentionez ca autoturismul meu este in regula cu toate documentele, asigurare, itp, absolut tot. Practic eu ma aflu in imposibilitatea de a plati acea asigurare italiană chiar daca as vrea. Mașina are certificat de înmatriculare romanesc si numere definitive iar ceea ce imi cer ei este practic imposibil si ilegal: o masina cu numere romanesti si cu adigurare italiana...!!!!?????Consider aceasta masura ilegala si as dori sa știu ce trebuie facut pentru recuperarea documentelor. Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:42, 24 Ianuarie 2018
Nu sunteti singurul care se confrunta cu astfel de situatii neplacute,generate de deficienta de comunicare intre autoritati
Pentru solutionare,este necesar sa parcurgeti procedura complexa care implica multa birocratie cu autoritatile din cele 2 tari
Concret este necesar sa probati ca vehiculul la data x ati inmatriculat vehiculul in Romania respectiv documenytele italienesti au fost inlocuite si eventual predate numere circulatie
Bunaziua. Am predat doar documentele italiene ale masinii la sediul inmatriculari din romania, împreună cu factura și restul documentatiei necesare..

ynocentta a scris:

Nu sunteti singurul care se confrunta cu astfel de situatii neplacute,generate de deficienta de comunicare intre autoritati
Pentru solutionare,este necesar sa parcurgeti procedura complexa care implica multa birocratie cu autoritatile din cele 2 tari
Concret este necesar sa probati ca vehiculul la data x ati inmatriculat vehiculul in Romania respectiv documenytele italienesti au fost inlocuite si eventual predate numere circulatie

Politia italianâ nu avea nici o bazâ juridicâ de a vâ retine actele si numerele de imatriculare ale masinii, elle sunt acte românesti, DACA, între timp vânzâtorul nu a declarat-o ca fiind furatâ!
Sper câ aveti procesul verbal de retinere si nr de matricula al agentului care a efectuat abuzul!
Pe baza acestui proces verbal formulati o contestatie contra unei mâsuri abuzive!
Politia italianâ stie care sunt procedurile europeene de imatriculare deci este la curent cu faptul câ nu ati putut obtine acte românesti fârâ sâ predati actele italiene autoritâtilor române.
Dpvd legal, atât în Ro cât si în It, în cazul unei deficiente administrative constatate, cel lezat are dreptul sâ cearâ si sâ obtinâ câstig de cauzâ.
În clar, autoritatea constatatoare din tara de constatare este obligatâ sâ vâ restituie actele masinii si sâ se adreseze autoritâtilor române pt punerea în conformitate administrativâ.
Ar fi bine sâ cereti unui avocat redactarea contestatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism romanesc inmatriculat in alt stat membru ue sandro sandro Sunt rezident in Germania, iar ieri am inmatriculat autoturismul personal aici pentru ca am depasit perioada de sedere de 185 de zile. La serviciul de ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)