avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... conducere sub influenta bauturilor alcolice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

conducere sub influenta bauturilor alcolice

Buna ziua am fost depistat cu o concentratie de 1,4 in aerul pur expirat in Italia. Eram la schi si aveam doar de mutat masina 200 m dintr-o parcare in alta, moment in care un echipaj de politie m-a oprit pentru un test de alcolemie. Am fost dus la sediul politiei intocmit un proces verbal, fara a face probe de sange. In seara aceea mi s-a oprit permisul si mi s-a zis sa-l ridic a doua zi la ora 12 (lucru care s-a si intamplat) cu interdictie de a mai conduce timp de 6 luni in Italia. As dori un sfat pentru a sti ce sa fac in viitor , sau eventual daca stie cineva sa raspunda , care e procedura? urmeaza sa vina ceva in Romania? . Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:49, 22 Ianuarie 2018
Vor trimite permisul în România.
E bine să aveți avocat în România daca veti avea probleme.
Sa păstrați dovada din Italia.
Sa solicitați în scris un raspuns in scris de la poliția italiană ca sa dati la avocat în caz de necesitate.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Permisul mi l-a inapoiat a doua zi ! Nu am avut nicio dovada..doar verbal mi s-a zis ca numai pot conduce 6 luni in Italia. Am doar un proces verbal intocmit care e in Italiana si pe care nu l-am descifrat.
Încercați să faceți cum v-au zis.
Ati avut noroc daca v-au înapoiat permisul.
De regula se reține si se trimite în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis italian suspendat în românia Gicu2988 Gicu2988 Mi sa suspdat permisul de conducere italian pe 30zile in romania , mil vor trimite peste 30zile sau trebuie eu sa ma duc sa il iau? politistu mi a zis am ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere italian anulat solo_solo solo_solo Buna ziua!As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg exact ce trebuie sa fac.Am urmatoarea speta:la data de 26 septembrie 2010, am fost oprit de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto radu05 radu05 Buna ziua, Am o problema cu permisul de conducere. Am obtinut permisul in 2002 cat B iar in 2007 am mai obtinut cat C,C+E, D, in anul 2010 am plecat in ... (vezi toată discuția)