avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Clienti radiati - reducere baza tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Clienti radiati - reducere baza tva

In urma unei verificari am constatat ca doi clienti neincasati, au fost radiati. Aceasta informatie am gasit-o initial in registrul contribuabililor inactivi, Ulterior am verificat si pe portalul instantelor de judecata si am gasit informatii suplimentare cu privire la dosarele respective. pentru unul dintre ei s-a incheiat procedura de faliment, iar pentru celalalt procedura de radiere ca urmare a dizolvarii. Cum pot sa scot aceste debite din gestiune daca Societatea este inregistrata cu tva la incasare? Daca incasez respectivii clienti prin cont cont 654, apare automat si tva colectat. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Radiere = faliment ?? ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Doresc sa stiu daca starea unei societati \\"DIZOLVARE CU LICHIDARE (RADIERE)\\" este acelasi lucru cu \\"FALIMENT\\". Multumesc anticipat!! (vezi toată discuția)