avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Model completare declaratia 600 Intreprindere ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Model completare declaratia 600 Intreprindere Individuala

Buna ziua! Am o intreprindere individuala (frizerie) si este pentru prima data cand am obtinut in anul precedent 2017 venituri cu valoarea lunara de peste 1900 de lei si trebuie sa depun declaratia 600. Ma poate indruma cineva cum se completeaza aceasta declaratie? Observ in prima parte a declaratie "datorez contributia de asigurari sociale prin indeplinirea urmatoarelor conditii, dupa caz, potrivit art.148 alin(2) din Codul fiscal:" si apoi am 4 obtiuni de bifat. Pe care dintre acestea le bifez? Pe toate? Apoi urmeaza "II.2. OPTIUNEA PERSOANELOR FIZICE CARE OBTIN VENITURI DIN ACTIVITATI INDEPENDENTE PENTRU DEPUNEREA DECLARATIEI SI PLATA CONTRIBUTIEI DE ASIGURARI SOCIALE PENTRU ANUL IN CURS" trebuie sa bifez si aici? Sau aici bifez doar daca estimez ca si anul in curs 2018 voi realiza venituri peste plafonul anual de 22800 lei? Apoi observ ca urmeaza din nou "III.2. OPTIUNEA CONTRIBUABILILOR PENTRU DEPUNEREA DECLARATIEI SI PLATA CONTRIBUTIEI DE ASIGURARI SOCIALE DE SANATATE PENTRU ANUL IN CURS" Aici trebuie sa bifez sau nu? Daca ma poate lamuri cineva v-as fi recunoscator. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: paultrefu , utilizator 23:38, 22 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu bifati la partile cu optiunea Acolo bifeaza doar cei care cu toate ca se afla sub plafon, doresc totusi sa plateasca cas si cass.
Va multumesc pentru raspuns! Am gasit un videoclip detaliat ce apartine doamnei contabil Luiza Daneliuc cu modelul de completare pentru alte persoane care se afla in situatia mea [ link extern ] !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare obligatie de sanatate pfa nae2012 nae2012 Buna ziua. Sunt un PFA si am realizat venituri sub plafonul de 22.800 pe 2018. Nu doresc sa mai platesc sanatate. In declaratia unica pe 2018 nu am bifat sa ... (vezi toată discuția)
Ce formular depun la anaf daca am venituri din mai multe surse sub 12 salarii minime pe economie in 2018 (1900 lei) Epuree Epuree Cei care au venituri din mai multe surse, sub 12 salarii minime, si vrea sa plateasca doar CASS prin optiune, ce formular depune si unde bifeaza numai pentru ... (vezi toată discuția)
Cas/cass declarație unica 2019 pobosa pobosa Bună, Am observat niște câmpuri noi în declarația unica pe 2019, mai exact la calculare CAS/CASS sunt câmpuri obligatorii și care nu accepta valori ... (vezi toată discuția)