avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Incetare obligatie de sanatate PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Incetare obligatie de sanatate PFA

Buna ziua. Sunt un PFA si am realizat venituri sub plafonul de 22.800 pe 2018. Nu doresc sa mai platesc sanatate. In declaratia unica pe 2018 nu am bifat sa platesc sanatatea. Dar am gasit o cerere pe anaf, respectiv cerere nr 601 privind incetarea obligatiei de sanatate. Trebuie sa fac aceasta cerere? Eu inca figurez ca asigurat pe site-ul lor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nae2012 , utilizator 12:20, 14 Iunie 2019
Bună ziua! Din câte știu, dacă o persoană nu dorește să plătească și nici nu depășește o anumită sumă , nu bifează acea căsuță. Dar să știți că lucrurile sunt întotdeauna complicate cand vorbim de ANAF!
Am vorbit cu doi inspectori anaf, si mi-au spus ca trebuia sa nu bifez nimic in declaratia unica si sa realizez venituri sub plafon. De asemenea, am gasit anexa aceasta: [ link extern ]
si zice la titlul II: "5. Contribuabilii solicită încetarea obligațiilor de plată privind contribuția de asigurări sociale de sănătate stabilite prin “Decizia de impunere privind contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice potrivit art.180 alin.(1) lit.a) din Codul fiscal”, prin depunerea unuia dintre următoarele formulare, după caz: a) „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”, denumită, în continuare declarație unică. "
Deci eu inteleg ca prin depunerea declaratie unice se specifica daca mai vrei sau nu sa platesti sanatate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
nae2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model completare declaratia 600 intreprindere individuala paultrefu paultrefu Buna ziua! Am o intreprindere individuala (frizerie) si este pentru prima data cand am obtinut in anul precedent 2017 venituri cu valoarea lunara de peste 1900 ... (vezi toată discuția)
Cass pentru dividende incasate in 2018 LigiaPopescu LigiaPopescu Buna ziua, Inteleg ca pentru dividendele incasate in 2017, in suma mai mare decat plafonul de 22.800 lei se plateste suma de 2.280 lei CASS in 2018. Nu ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)