avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare PUZ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare PUZ

Buna seara ! In primul rand nu stiu daca s-a mai pus problema asemanator , insa daca exista deja o discutie pe tema asta va rog sa ma indrumati.

Am o proprietate in Mamaia, salon evenimente+ bucatarie + terasa descoperita , acestea insumand POT - 74% intr-o zona in care este permis conform PUZ 40%-70% .Constructia existenta depasind cu 4% POT-ul terenului. Intreaga cladire a fost construita pe vremea lui Ceausescu deci automat nu s-a pus niciun fel de problema urbanistica.

La momentul de fata dorim constructia unei terase cu structura de lemn, neinchisa,acoperita cu tabla, peste zona denumita in cadastru terasa descoperita, in suprafata de 400mp si a unei structuri din lemn inchisa cu tamplarie pvc si acoperis lemn in suprafata de 50mp (spatiu pt montarea unei linii de autoservire)
Aceste constructii necesita un PUZ pe care il vom face pt intreaga zona deoarece in apropiere mai detinem un teren unde se doreste construirea unui hotel , iar pretul puz ului din zona ar fi mai ieftin decat pt cele 2 terenuri individual.

certificatul de urbanism emis ARE POT - 70% MAXIM , iar prin constructia terasei si a structurii de lemn inchisa ar duce POT-ul proprietatii la 94%. Vecini la S avem un alt restaurant, N,V,E, faleza Mamaia.

Intrebarile mele : In noul PUZ pe care il vom face, putem cere cresterea POT-ului ?
Sau terasa de lemn (stalpi,grinde etc acoperit cu tabla sau prelata) nu creste POT ul ?

Practic este o proprietate de 2285mp cu 1701mp construiti la sol,in Mamaia, unde terasa in suprafata de aproape 500mp nu poate aduce profit pe timpul sezonului fara modificarile prezentate mai sus,aceasta din urma fiind prima sursa de venit pentru ca afacerea sa fie profitabila.

Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
cristi19871610, utilizator

Alte discuții în legătură

Constructie extensie parter bloc in gradina proprietate personala sunlight111 sunlight111 buna ziua, detin un apartament la parter intr-un bloc cu 4 etaje .gradina este proprietatea mea personala,blocul fiind construit si cu iesire catre ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate solicita oprirea modificarii puz-ului? maria_carmen maria_carmen In perioada 2008 – 2013 s-au construit, pe zona Complexului Rezidential unde locuiesc, 7 case si 4 blocuri. Autorizatiile de construie pt case sunt P + 2E ... (vezi toată discuția)
Proiect puz avram172 avram172 buna ziua. rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc. detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)