avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este suficienta doar o Decizie de desfacerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este suficienta doar o Decizie de desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă ? - sau trebuie incheiat si un Act aditional de incetare Contract de munca ?

Este primul caz de acest fel
si nu stiu cum trebuie procedat:
- este suficienta doar o Decizie de desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă ?
sau trebuie incheiat si un Act aditional de incetare Contract de munca ?

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 09:19, 23 Ianuarie 2018
In conformitate cu prevederile art. 252 din Codul muncii, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar numai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. In decizie se vor cuprinde, in mod obligatoriu, sub sanctiunea nulitatii aboslute, prevederile art. 252 (2) din Codul muncii. De asemenea, decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii, putand fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Se va emite numai decizia de incetare a c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte frumos pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara ContSters159916 ContSters159916 una seara.Sunt responsabil cu resurse umane.Am facut o decizie de concediere disciplinara si am gresit articolele in legatura cu termenul de contestare sio ... (vezi toată discuția)
Concediat cu art.248 alin.1 lit ''e'' din codul muncii nite nite Am fost concediat cu art.248 alin.1 lit ‘’e’’ din Codul Muncii. As dori sa stiu daca am dreptul la somaj sau la concediu medical. Va ... (vezi toată discuția)