avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributia cass salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributia cass salariat

Unei persoane care este salariat, al carui venit este peste salariul minim de 1900 lei, dar aceeasi persoana este si in programul national de sanatate i se retine cass? Prin codul fiscal / 2018 la art 154, lit. f se spune ca este exceptata de la plata acestei contributii. Prin OUG 88/29.11.217( modificarea si completarea legii privind reforma in domeniul sanatatii) se spune acelasi lucru ( asa inteleg)
Intrebarea ar fi: cum este corect? Se plateste aceasta contributie sau nu?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 09:59, 23 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cititi mai departe in Codul Fiscal se spune ca:
"(2) Persoanele fizice aflate în situațiile prevăzute la alin. (1) lit. c) - p) sunt exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pe perioada și, după caz, pentru drepturile bănești primite, prevăzute la alin. (1), dacă nu realizează venituri din cele menționate la art. 155 sau dacă nivelul lunar cumulat al acestora este sub valoarea salariului de bază minim brut pe țară. În cazul realizării de venituri din cele menționate la art. 155 peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară, lunar, pentru acestea se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate potrivit prezentului titlu."
Asadar, daca realizeaza venituri din salarii mai mari decat salariul minim brut, datoreaza contributii la sanatate pentru aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass - persoana cu venituri mici sau fara venituri cristian__2012 cristian__2012 Buna ziua, O persoana care nu are nici un fel de venit dar care are o suma de bani in banca pentru care primeste dobanda se considera ca are venituri ... (vezi toată discuția)
Cass asociat firma apetra apetra SRL cu 2 asociati, nici unul nu are calitatea de salariat; firma nu are angajati. Vor sa se asigure la sanatate, - fie prin contract de munca, - fie prin ... (vezi toată discuția)
Elev angajat cu salariul minim pe economie scutit de plata contributiilor de sanatate cf. art. 154? FinalDestiny FinalDestiny Am un elev de 18 ani, angajat cu 1900 lei. Conform articolului 154, sunt scutiti de contributiile de sanatate elevii si studentii cu varste intre 18 si 26 ... (vezi toată discuția)