avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se iese anticipat la pensie ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se iese anticipat la pensie ?

Mama mea are 56 ani dar din motive familiale nu a mai lucrat de câțiva ani!are o vechime de 23 -25 ani de munca și ar vrea sa iasă anticipat dacă e posibil.întrebarea este :poate sa iasă anticipat deși nu este în câmpul muncii și are putina vechime?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:52, 23 Ianuarie 2018
Nu.
Cu acest stagiu, doar limita de varsta in functie de luna si anul nasterii.
Nu. Nici macar pensie anticipata partial. Trebuie sa aiba un stagiu complet de cotizare de cel putin 32 de ani !
Am înțeles .Mulțumesc
Și cat ar trebui cotizat ce suma ar trebui plătită sa ajungă la stagiul de cotizare?
Nu merita sa cumparati vechime in munca.
Investitia se recupereaza in aproximativ 30 de ani de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi anticipat partial la pensie? rbigiu rbigiu Buna ziua! Parintii mei sunt ambii in somaj si au situatii destul de grele si am vrea sa stim cand se pot pensiona anticipat partial. Mama s-a nascut pe 15 ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata amina10 amina10 Ce stagiu de cotizare trebuie sa indeplineasca o persoana pt a se pensiona anticipat la 55 ani? (vezi toată discuția)