avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa

Referitor la intrebarea de ieri, mulrumesc celor ce mi-au raspuns.
Revin insa cu o intrebare: pot macar sa vand casa avand in vedere ca detin 15/16 din ea fara acordul celei care detine 1/16 si sa o despagubesc?
Totusi sunt proprietar majoritar.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:51, 18 Octombrie 2009
NU PUTETI VINDE CEEA CE NU VA APARTINE!
Ideea este ca puteati avea 99,9 % dar acei 0,01 % nu ii puteati vinde fara sa aveti o procura speciala de vanzare din partea proprietarului care detinea 0,01%
Insa dvs puteti vinde cele 15/16 parti din proprietate fara nici un fel de problema , cel care cumparara fiind in indiviziune cu cel care detine 1/16.
SUCCES!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DATSCH2010 DATSCH2010 1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde? 2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Propunerea variantelor pt scoaterea din indiviziune heavy2night heavy2night In situatia in care detin prin cumparare o cota de 2/3 dintr-o proprietate(casa+teren )si alt proprietar detine prin mostenire o cota de 1/3 din proprietate , ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)