avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

in concediu de odihna sintem obligati sa mergem cind sintem planificati (programarea anuala 3-4 transe) sau,cind ne trimite seful .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 24 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Art. 149 C.mun.
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepția situațiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

2. Art.146 C.mun.
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna vasimarian13 vasimarian13 imi pot efectua o parte din concediul legal de odihna pe anul in curs,anul viitor,daca da ce lege imi da acest drept,in ce conditii si daca pot fi impiedicat ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă gekadox gekadox Cei de la firma la care lucrez vor să trimită în concediu de odihnă un sector întreg de angajați. Marea majoritate, printre care și eu, nu dorim sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna-obligativitatea efectuarii anual: compania ... daniela.fiterau daniela.fiterau Concediu de odihna-obligativitatea efectuarii anual: Compania noastra se ocupa cu vanzare de diverse repere, dar marfa nu este livrata de agentii de vanzari. ... (vezi toată discuția)