avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depozitare interzisa de decizia presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depozitare interzisa de decizia presedintelui

Prin decizia presedintelui asociatiei de proprietari s-a interzis depozitarea obiectelor pe spatiile comune, indiferent de durata de stationare.
Ce ne facem cu un locatar care incalca aceasta decizie si depoziteaza in spatiul comun obiecte pe care nu le vrea la el in casa? Exista o lege care sa interzica asta?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 20:26, 19 Octombrie 2009
Decizia presedintelui este corecta, pentru ca spatiul comun nu e spatiu de depozitare, decat daca are chiar utilitatea asta.
Pai chiar ne trebuie lege pentru fiecare prostie pe care o facem? Mai exista si legea bunului simt.
Intre altele un presedinte si un comitet sunt alesi si pentru a lua decizii, care nu omoara pe nimeni, ci ar trebui sa protejeze interesul general, iar decizia presedintelui de a interzice depozitarea intra in aceasta zona.
Plus ca unii isi scot afara lucrurile din casa si apoi uita de ele cu anii, pe langa care se mai adauga si altele nefolositoare in timp, de ajungi sa calci printre mormane de vechituri si sa-si sara sobolanii pe picioare incercand sa ajungi in fata usii tale.
Aici nu e o situatie in care bunul simt sa fie apelat. Decizia lui e corecta, desigur si are o vechime de 2 ani, problema e ca nu exista pedepse pentru incalcarea ei se pare.
Stiu ca in legea locuintei era ceva legat de utilizarea spatiului comun... poate stie cineva mai bine decit mine...
In alte asociatii lucrurile lasate de izbeliste pe holuri si la ghene sunt aruncate in spatele blocului si apoi chemati tiganii cu "fiare vechi" sau sunt luate de firma de salubritate. Pentru plata se intocmeste un PV in comitet si i se pune in sarcina impricinatului cu lucrurile lasate de izbeliste. Nu se mai umbla cu cautatul legii, doamna, ca nu se duce nimeni sa te dea in judecata ca i-ai aruncat vechiturile, "uitate" pe holuri luni si ani.
Pur si simplu aruncate si costurile puse in cota lui de intretinere.
Doamna Elga, nu am spus nicaieri ca e vorba de vechituri, asta e concluzia dumneavoastra. Sunt: o usa din sticla pe care o foloseste peste cateva luni, saci ramasi de la amenajarea apartamentului, stinghii diverse de la constructie care ii mai folosesc.
Multumesc oricum pentru efortul de a-mi raspunde.
Pai ati zis ca locatarul "nu le vrea in locuinta", motiv pentru care le-a scos pe hol. Daca ii mai trebuie, atunci sa le tina in casa si le va folosi cand ii vor trebui.
Si cel mai adesea se intalnesc cazurile cand oamenii se debaraseaza de lucruri pe care cred ca le vor mai folosi candva si umplu cu ele holurile, creand o imagine de talcioc. Am crezut ca la asta va referiti cand ati spus ca "nu le mai vrea in casa".
................
Fata de proprietatea comuna am devenit "arici" pentru ca multi profita de bunul-simt al vecinului care nu-i sare imediat la gat sa-i arunce vechiturile sau debarasarile de pe hol sau de indolenta comitetului, presedintelui, administratorului care nu pun ordine in asociatie cu privire la proprietatea comuna pe care sunt alesi sau angajati sa o protejeze. Nu ma intelegeti gresit. nu vreau sa instig la cearta intre vecini, dar nici nu sunt de acord cu bataia de joc a unora.
Sper ca acum m-am facut mai bine inteleasa.

Alte discuții în legătură

Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Revendicarea unui obiect uitat timp de 10 ani pe un hol din subsolul blocului!!!! eu_monica eu_monica Buna seara, Vin cu o intrebare oarecum stupida.. dar e musai sa o pun pt ca m-am confruntat in seara asta cu o problema \"traznita\"; deci pe scurt : in ... (vezi toată discuția)
Vecinii cer imperios sa mut parchetul de la subsol ciresel ciresel Buna ziua. as dori un sfat sau o informatie. In urma cu doua saptmani am inceput renovarea apartamentului personal asa ca mi am scos parchetul prima ... (vezi toată discuția)