Am următoarea problema: locuiesc într-un apartament într-o casa veche alături de alți 3 proprietari. Nu avem asociație de proprietari/locatari.
Casa are mai multe spatii comune (holuri comune, spatii sub scări și altele), care sunt aproape toate ocupate de un singur vecin, cel mai vechi din casa. Își depozitează tot felul de lucruri, vechituri de care chiar el afirma ca ar trebui sa fie aruncate, materiale ramase de la amenajări, mobila, jucării ale copiilor care acum sunt la facultate, etc.
Si noi ceilalți vecini am avea nevoie de o parte din spatii iar unele lucruri strica pur si simplu aspectul holurilor, dar respectivul refuza orice propunere: sa scape de ce nu ii mai trebuie loc sau sa le depoziteze în alta parte, sa impartim in mod echitabil spatiile unde putem depozita etc.
Ce vreau sa știu este daca exista și care sunt reglementarile pentru astfel de cazuri, sau se merge pe ideea ca daca le-a pus acolo, asta e, nu avem ce face.
Aveti dreptul sa folositi partile comune la fel ca si ceilalti locatari .Puteti sesiza politia locala sa vina ca va ocupa spatiul dumneavoastra si poate asa. sa inteleaga. daca tot refuza puteti merge sa il notificati prin avocat.