avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoria blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoria blocului

in urma cu aproximativ 3 ani uscatoria blocului in care locuiesc era folosita drept wc public si sala de jocuri de noroc pt. golanii cartierului.Locuind la parter am intervenit pt. a scapa de aceasta problema facand reclamatie la politie si evident intrand in conflict cu cei care isi facusera acolo cuib dar am reusit sa rezolv problema.Ulterior am dereatizat si curatat uscatoria pt. a putea fi folosita si nu au mai fost proble vreo 2 ani.In timp usa uscatoriei care si asa era subreda si pe care golanii o sparsesera de atatea ori nu a mai putut fi reparata as ca am hotarat sa cumpar o use noua.Am cumparat o use metalica la un pret modic 300 ron si de aici au inceput problemele cu o vecina de la et 3 care nu intrase niciodata in uscatorie.I n fapt eu am dat cheie la uscatorie cui avrut contra suma de bani care arevenit ,adica la inca trei familii impartit 300 ron.Doamna vrea cheie fara sa contribuie cu nimic si eu am refuzat sai dau.Cum se poate rezolva acest conflic si ce pot sa fac.Mentionez ca in uscatorie sunt lucruri ale tuturor locatarilor de ani de zile e ticsita eu am doar un uscator de rufe dar nu iam deranjat nu leam aruncat lucrurile dimpotriva eu spal si curat ca sa pot usca lucrurile .D e fapt care este rolul acestei uscatorii si cum se poate mentine el daca ar fi acela de a usca rufe udpa denumire. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:54, 4 Februarie 2010
Tot ce va spun aici conteaza daca sunteti proprietari.
Uscatoria face parte din proprietatea comuna. Ea poate fi utilizata de catre toti proprietarii pentru scopul ei - uscatorie.
Daca aveti asociatie de proprietari, comitetul executiv ar trebui sa se ocupe de redarea in functiune si in totalitate a spatiului respectiv ca uscatorie.
Daca ea este folosita si ca depozit de lucruri vechi si nefolositoare, atunci respectivii proprietari ar trebui sa plateasca o chirie, printr-un contract de inchiriere intre asociatie si cei care depoziteaza acolo diverse, impiedicandu-i pe ceilalti s-o foloseasca ca uscatorie, daca doresc.
Faptul ca Dv. ati facut acolo cheltuieli, asociatia ar trebui sa va deconteze acele cheltuieli pe baza unor bonuri, chitante, facturi...pe care sa le predati administratorului. In felul acesta nici asociatia nu ar mai avea obligatii fata de Dv., nici Dv. nu ati mai putea impune cine si cum sa intre in uscatorie, ci comitetul executiv, presedintele asociatiei.
.........................
Dupa cum descrieti situatia, se pare ca acolo nu aveti asa ceva, nici presedinte, nici administrator, ci numai niste vecini cu care va intelegeti mai bine sau mai putin bine...si Dv., in calitate de om cu initiativa, sunteti si un fel de sef peste uscatorie, ceea ce nu este chiar normal. Mai sus v-am descris cum trebuie sa fie. In situatia data si in masura in care nu intrevedeti o solutionare corecta prea curand, vecina care pretinde, ar trebui sa contribuie si ea cu bani la acea cheltuiala a Dv. cu usa...si sa treaca din cand in cand sa mai faca si curatenie, ca de altfel si ceilalti vecini deja depozitarii de vechituri.....
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
elga50, moderator
Dupa cum s-a implicat doamna in amenajarea celei uscatorii se pare ca este presedinte de asociatie sau administrator. Acestia se implica sau ar trebui sa rezolve asemenea probleme cu banii proprietarilor.
Apoi de folosit se poate folosi de toti ca uscator sau numai de unii pe baza unui contract de inchiriere, asa cum s-a aratat.
Dar undeva in mesajul postat de @oana truica se mai strecoara si greseli ca aceasta
Mentionez ca in uscatorie sunt lucruri ale tuturor locatarilor
.
Asta inseamna ca nu au chei numai 3 familiii ci toti locarii, inclusiv acei proprietari care va solicita cheia!!!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa fac o reclamatie si ce ar trebui sa scriu in ea ... (vezi toată discuția)
Vecinii ma impiedica sa folosesc uscatoria dolosiv dolosiv Pana acum uscatoria nu a fost folosita decat de celelalte 2 familii de la parter (vecinii mei de palier), care nu au balcon. Am solicitat administratorului ... (vezi toată discuția)