Pasii pentru desfacerea disciplinara a contr de munca sunt urmatorii:
- seful direct face un referat prin care explica ce fapte a comis salariatul respectiv (neprezentare la serv -de exemplu, etc);
- in baza referatului se constituie o comisie de disciplina pentru a face cercetarea (formata din 3 persoane, de regula)
- comisia convoaca in scris salariatul -vezi art. 267 din Codul muncii
- comisia, dupa convocare face un raport de cercetare disciplinara prin care arata ce anume s-a incalcat din fisa postului, regulamentul intern, contr colectiv de munca, etc si face propunerea de sanctionare, in cazul tau desfacerea disciplinara a contr de munca;
- dupa toata procedura asta se face o decizie de desfacerea a cim cf art. 268 din Codul Muncii.
Succes!!
Am inteles ca:
Pasii pentru desfacerea disciplinara a contr de munca sunt urmatorii:
- seful direct face un referat prin care explica ce fapte a comis salariatul respectiv (neprezentare la serv -de exemplu, etc);
- in baza referatului se constituie o comisie de disciplina pentru a face cercetarea (formata din 3 persoane, de regula)
- comisia convoaca in scris salariatul -vezi art. 267 din Codul muncii
- comisia, dupa convocare face un raport de cercetare disciplinara prin care arata ce anume s-a incalcat din fisa postului, regulamentul intern, contr colectiv de munca, etc si face propunerea de sanctionare, in cazul tau desfacerea disciplinara a contr de munca;
- dupa toata procedura asta se face o decizie de desfacerea a cim cf art. 268 din Codul Muncii.
Intrebarea este:
Comisia, poate sa faca un raport de cercetare disciplinara prin care arata ca s-a incalcat de fapt, chiar neprezentarea la cercetare? Celelalte motive de sanctionare fiind luate la cunostinta in urma cu mai mult de o luna.
iata ce spune art. 267 alin. (3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
Concediere
danidaniela3
Buna seara,
Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)