avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare și certificat energetic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare și certificat energetic

Am făcut de curând actele de vânzare-cumpărare, urmând ca săptămâni aceasta sa mi se elibereze cartea funciara de către notariat. Am primit tel ca s-a uitat în momentul semnării actelor sa se facă certificatul energetic. Întrebarea este, ce reprezinta acest certificat și dacă este necesar sa îl fac.?Mentionez ca mi-a fost adus la cunoștință ca trebuie plătit încă 300 RON.
Cel mai recent răspuns: NicoletaElenapopescu , utilizator 05:01, 25 Ianuarie 2018
Conform dispozitii in vigoare pentru inchiriere sau instrainarea bun imobil este obligatoriu ca proprietarul sa prezinte certificat energetic
Certificatul de performanta energetica este un document tehnic care atesta performanta energetica a unei cladiri si cuprinde valori de referinta, care permit consumatorilor sa compare si sa evalueze performanta energetica.
Pentru cladirile existente, certificatul de performanta energetica este însotit si de recomandari de reducere a costurilor prin îmbunatatirea performantei energetice.
Certificatul de performanta energetica se elaboreaza pentru cladirile de locuit, birouri, scoli, gradinite, spitale, hoteluri si alte cladiri, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate.
Certificatul de performanta energetica este eliberat de catre auditori energetici - persoane fizice atestate in conditiile legii.
Perioada de valabilitate a unui certificat de performanta energetica este de 10 ani de la data inregistrarii acestuia.
Legea nr 372/2005 stabileste obligativitatea elaborarii unui certificat de performanta energetica (certificat energetic) pentru toate cladirile noi sau vechi care sunt vandute sau inchiriate începand cu anul 2010.
Certificatul de performanta energetica va include consumul de energie al constructiei determinat de catre un auditor energetic, precum si valori de referinta care sa permita evaluarea sa.
In functie de energia consumata pentru încalzirea locuintei, climatizare, iluminat artificial etc., apartamentul va primi un calificativ de la A la G.

Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica Rica_Ramurica Rica_Ramurica Constructiile in stare de ruina nu necesita certificat de performanta energetica. Auditorul energetic trebuie sa emita o nota de constare care are urmatorul ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de certificat energetic la o ruina? ricaramurica100 ricaramurica100 Eu am o fosta casa de locuit si o fosta moare, din care au ramas doar zidurile. In cazul acesta de ce mai este nevoie de certificat energeti, daca eu nu consum ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil fara certificat energetic ContSters296710 ContSters296710 Legea 372/2005 republicata mentioneaza ca:\\" Art. 18. - (1) Certificatul de performanta energetica, denumit in continuare certificat, se elaboreaza ... (vezi toată discuția)