avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligativitate inregistrare ANAF contracte prestari ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligativitate inregistrare ANAF contracte prestari servicii intre PFA si firme din UE

Buna ziua, recent am deschis un PFA( traducator) si unul dintre clienti este o societate din UE. Am citit intamplator ca as avea obligatia sa inregistrez la ANAF contractul de prestari servicii incheiat cu firma din afara tarii, este valabil acest lucru si in 2018? Mentionez ca eu nu imi desfasor activitatea la sediul profesional, ci la terti( nu stiu daca este relevant). Este vorba despre legea OPANAF 2994/2016. Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: vladoiu.iuliana , utilizator 12:03, 1 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ordinul 2994/2016 este în vigoare în momentul de față. Este necesar să înregistrați respectivul contract la ANAF. Doar în situația în care activitățile de traducere nu s-ar desfășura pe teritoriul României ați fi exceptată de la această obligație. Nu are relevanță faptul că activitatea de traducere nu se desfășoară la sediul profesional.
Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru raspuns. Stiti cumva care este termenul de inregistrare la ANAF din momentul semnarii? Multumesc inca o data.

Laura Roca a scris:

Buna ziua,
Ordinul 2994/2016 este în vigoare în momentul de față. Este necesar să înregistrați respectivul contract la ANAF. Doar în situația în care activitățile de traducere nu s-ar desfășura pe teritoriul României ați fi exceptată de la această obligație. Nu are relevanță faptul că activitatea de traducere nu se desfășoară la sediul profesional.

Conform art. 3 alin 2 din Ordin, declaratia trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data incheierii contractului cu persoana juridica straina.
Multumesc foarte mult! Toate cele bune! Elena- Iuliana Vladoiu

Laura Roca a scris:

Conform art. 3 alin 2 din Ordin, declaratia trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data incheierii contractului cu persoana juridica straina.

Bună ziua,
Astăzi am mers la anaf sa înregistrez contractul ( Decl 017 ) și mi s-a spus ca nu este necesar sa depun aceasta declarație, este suficienta Decl 390. Sunt foarte confuza, nu știu cum ar trebui sa procedez în continuare....
Mulțumesc

Laura Roca a scris:

Buna ziua,

Alte discuții în legătură

Livrare de servicii ue cu sau fara tva AlexT. AlexT. Cand se factureaza livrarea de servicii in UE cu TVA....atunci cand prestarea de servicii se efectueaza pe teritoriul Romaniei?Este corect asa? De exmplu daca ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu si inregistrare punct de lucru traducator autorizat wwitza wwitza Am un traducator autorizat care pana in prezent a avut sediul la domiciliu. Incepand cu aceasta luna a incheiat un contract de inchiriere pentru domiciliul ... (vezi toată discuția)
Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)