Bună ziua. Posed un teren cu o vecinătate domeniu public iar primăria refuză sa-mi acorde accesul din domeniul public la această proprietate. Ce ma sfatuiti sa fac?
Situaţia dvs. este reglementată de disp. art. 862 Cod civil:
Limitele exercitării dreptului de proprietate publică
(1) Dreptul de proprietate publică este susceptibil de orice limite reglementate de lege sau de prezentul cod pentru dreptul de proprietate privată, în măsura în care acestea sunt compatibile cu uzul sau interesul public căruia îi sunt destinate bunurile afectate.
(2) Incompatibilitatea se constată prin acordul dintre titularul proprietăţii publice şi persoana interesată sau, în caz de divergenţă, pe cale judecătorească.
(3) În aceste cazuri, persoana interesată are dreptul la o justă şi promptă despăgubire din partea titularului proprietăţii publice.
Daca Primăria refuză să vă permită accesul, va fi necesar să deschideţi un proces în instanţă prin care să cereţi să vi se recunoască dreptul de acces din terenul proprietate publică.
Proprietate privata
relevant
Detin un teren in galati pe care trec 2 tevi de la o firma privata (electrocentrale). Vreau sa`i dau in judecata sa le cer o taxa lunara(chirie) daca nu sa ia ... (vezi toată discuția)
Cedare teren
gergelyfsandor
Buna ziua, Sunt intr-o situație în care am cumpărat un teren care nu avea PUZ-ul făcut. După ce am contractat o companie care să efectueze studiul (pe la ... (vezi toată discuția)