avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate interzice primăria accesul din domeniul public ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate interzice primăria accesul din domeniul public la un teren proprietate privată?

Bună ziua. Posed un teren cu o vecinătate domeniu public iar primăria refuză sa-mi acorde accesul din domeniul public la această proprietate. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Laura Roca , Avocat 17:28, 25 Ianuarie 2018
Buna ziua,

Situaţia dvs. este reglementată de disp. art. 862 Cod civil:

Limitele exercitării dreptului de proprietate publică

(1) Dreptul de proprietate publică este susceptibil de orice limite reglementate de lege sau de prezentul cod pentru dreptul de proprietate privată, în măsura în care acestea sunt compatibile cu uzul sau interesul public căruia îi sunt destinate bunurile afectate.

(2) Incompatibilitatea se constată prin acordul dintre titularul proprietăţii publice şi persoana interesată sau, în caz de divergenţă, pe cale judecătorească.

(3) În aceste cazuri, persoana interesată are dreptul la o justă şi promptă despăgubire din partea titularului proprietăţii publice.

Daca Primăria refuză să vă permită accesul, va fi necesar să deschideţi un proces în instanţă prin care să cereţi să vi se recunoască dreptul de acces din terenul proprietate publică.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Laura Roca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate privata relevant relevant Detin un teren in galati pe care trec 2 tevi de la o firma privata (electrocentrale). Vreau sa`i dau in judecata sa le cer o taxa lunara(chirie) daca nu sa ia ... (vezi toată discuția)
Cedare teren gergelyfsandor gergelyfsandor Buna ziua, Sunt intr-o situație în care am cumpărat un teren care nu avea PUZ-ul făcut. După ce am contractat o companie care să efectueze studiul (pe la ... (vezi toată discuția)
Pe terenul meu exista un stalp de electricitate, nu obtin niciun beneficiu? peugen peugen Sunt proprietarul unui teren pe care se gaseste un stalp de electricitate. Nu as putea obtine o reducere la tariful bransamentui sau sa plateasca ENEL-ul o ... (vezi toată discuția)