avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate privata

Detin un teren in galati pe care trec 2 tevi de la o firma privata (electrocentrale). Vreau sa`i dau in judecata sa le cer o taxa lunara(chirie) daca nu sa ia tevile de pe terenul meu. Ce ziceti pot castiga ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:07, 11 Ianuarie 2014
De ce sau in ce conditii i-ati lasat sa puna tevile acolo?
Tevile sunt subterane sau supraterane?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
pai nu i`am lasat asa am cumparat terenul acum multi ani si erau ale statului acum apartin unei firme private. Tevile sunt supraterane
relevant, utilizator
Da, aveti sanse, trebuie vazut daca proprietarul de la care ati cumparat a primit despagubire, daca tevile figureaza la CF, care este destinatia terenului prin certficat de urbanisme, etc
si cred ca va ajuta Art. 862. din Codul Civil – (1) Dreptul de proprietate publică este susceptibil de orice limite reglementate de lege sau de prezentul cod pentru dreptul de proprietate privată, în măsura în care acestea sunt compatibile cu uzul sau interesul public căruia îi sunt destinate bunurile afectate.
(2) Incompatibilitatea se constată prin acordul între titularul proprietăţii publice şi persoana interesată sau, în caz de divergenţă, pe cale judecătorească.
(3) În aceste cazuri, persoana interesată are dreptul la o justă şi promptă despăgubire din partea titularului proprietăţii publice.
, .. probabil ca tevile sunt "lucrare de interes general", dar chiar si asa cred ca puteti obtine o despagubire.
trandafir2, moderator
nu a primit nimic proprietara de la care am cumparat terenul. nu stiu ce inseamna CF "daca tevile figureaza la CF" imi puteti spune?
la cartea funciara, ca drept real imobiliar sau sarcina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate interzice primăria accesul din domeniul public la un teren proprietate privată? Addelin Addelin Bună ziua. Posed un teren cu o vecinătate domeniu public iar primăria refuză sa-mi acorde accesul din domeniul public la această proprietate. Ce ma ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Proprietatea constructiilor subterane zonon zonon M-ar interesa o parere a unui avocat, in ceea ce priveste proprietatea unei constructii subterane, care are intrarea pe un anumit numar topografic, iar ... (vezi toată discuția)