Detin un teren in galati pe care trec 2 tevi de la o firma privata (electrocentrale). Vreau sa`i dau in judecata sa le cer o taxa lunara(chirie) daca nu sa ia tevile de pe terenul meu. Ce ziceti pot castiga ?
Da, aveti sanse, trebuie vazut daca proprietarul de la care ati cumparat a primit despagubire, daca tevile figureaza la CF, care este destinatia terenului prin certficat de urbanisme, etc
si cred ca va ajuta Art. 862. din Codul Civil – (1) Dreptul de proprietate publică este susceptibil de orice limite reglementate de lege sau de prezentul cod pentru dreptul de proprietate privată, în măsura în care acestea sunt compatibile cu uzul sau interesul public căruia îi sunt destinate bunurile afectate.
(2) Incompatibilitatea se constată prin acordul între titularul proprietăţii publice şi persoana interesată sau, în caz de divergenţă, pe cale judecătorească.
(3) În aceste cazuri, persoana interesată are dreptul la o justă şi promptă despăgubire din partea titularului proprietăţii publice., .. probabil ca tevile sunt "lucrare de interes general", dar chiar si asa cred ca puteti obtine o despagubire.