avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

pe numele cui se intomeste procesul verbal de contraventie in situatia in care nu a fost platita rovinieta?Se intocmeste pe numele proprietarului vehiculului sau conducatorului auto care nu este aceeasi persoana cu proprietarul vehiculului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:42, 15 Februarie 2006
Pe numele din certificatul de inmatriculare al autovehiculului (nu discutam insa de leasing - caz in care intervine o intreaga procedura).
pentru a exista o echitate intre starea de fapt si starea de drept , eu as considera ca procesul verbal de contraventie sa se incheie pe numele conducatorului auto .
as mai completa in felul urmator : punerea in circulatie (de catre conducatorul auto)a unui autovehicul fara taxa de drum platita , se sanctioneaza contraventional.intrebarea ar fi cine va fi sanctionat?cred ca raspunsul ar trebui sa fie simplu.
Detinatorul autovehiculului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni certificat de inmatriculare expirat MariusBianu MariusBianu Presupunem existenta unui autovehicul al carui certificat de inmatriculare emis de firma de leasing a expirat si masina nu a fost reinmatriculata pe numele ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)
Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)