avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiuni certificat de inmatriculare expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiuni certificat de inmatriculare expirat

Presupunem existenta unui autovehicul al carui certificat de inmatriculare emis de firma de leasing a expirat si masina nu a fost reinmatriculata pe numele actualului proprietar. Contractul de leasing este incheiat intre respectiva firma si o persoana juridica. In cazul depistarii acestei nereguli in trafic de catre un agent de politie, cui se adreseaza sanctiunile? ( persoanei juridice in cauza sau conducatorului auto, acesta nefiind legat in niciun fel de persoana juridica detinatoare)?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:51, 5 Ianuarie 2014
oug195
Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

Punerea în circulaţie - raspunde firma prin reprezentantul legal
conducerea pe drumurile publice - raspunde conducatorul auto
Procesul verbal de constatare a contraventiei se incheie pe numele persoanei depistate in trafic conducand auto pe drumurile publice cu documente expirate
In cazul de fata cred ca se intocmeste dosar penal si nu pv de contraventie deoarece nu este vorba despre documente expirate (ITP, RCA) ci de expirarea numerelor de inmatriculare, prin urmare vehiculul nu mai este inmatriculat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Este infractiune sau nu? Imparatul Imparatul Daca circuli cu ITP expirat, ti se face dosar penal? In baza carei legi? A patit un prirten de-al meu, care avea o masina inmatriculata in Bulgaria si avea ... (vezi toată discuția)