avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor

Buna seara! Am sa reformulez o intrebare la care nu am avut raspuns. In anul 1971, domnul x, a dat declaratie notariala de renuntare la mostenirea tatalui sau. Cu toate acestea, ulterior, a facut cerere de punere in posesie, pe legea 18 iar in 2003 i s-a eliberat titlul de proprietate pe bunurile imobile la care renuntase. Este legal, ca el sa fie proprietarul mostenirii la care a renuntat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 23:25, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca nu. Practica instantelor este ca se poate reveni asupra renuntarii la mostenire, atat timp cat succesibilul inca mai este in termen sa accepte mostenirea
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor flori2009 flori2009 Buna seara! Am pus o intrebare in fel si chip dar nu am primit un raspuns, poate daca o reformulez, voi primi lamuriri. In anul 1971, domnul x decedeaza iar ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mosteniere YRY COMPANY SRL YRY COMPANY SRL Buna ziua, am o intrebare, daca in anul 1985 dintr-un numar de 5 frati, doi dau declaratie notariala ca renunta la mostenirea dupa parintii decedati, acum dupa ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire viorel77 viorel77 In 2008 am renuntat la mostenire prin act notarial. Acum in 2019 pot sa anulez actul de renuntare si sa redevin mostenitor? (vezi toată discuția)