avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poliția nu dă curs dosarului cu plângere penală ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poliția nu dă curs dosarului cu plângere penală pentru furt calificat. Ce mai pot face? De un an și jumătate nu am nicio informație despre dosar

Buna seara! Am depus o plângere împotriva a trei persoane care au sustras din depozitul magazinului meu mai multe produse.persoanele sunt surprinse pe sistemul de supraveghere.am depus plângerea si desi ii stiam pe hoti mi s.a zis sa scriu ca sunt persoane necunoscute ca de identificare se ocupa politia.am atasat la dosar cd cu imaginile de pe sistemul de supraveghere.am fost sunat dupa 2 luni de catre politie ca s.ar fi rătăcit probele (cd).si nu le m.ai gasesc.fireste ca am păstrat filmările pe un stik.am mers din nou la politie am depus alt cd+un stik .(polițaiul făcea mofturi ca nu are program de player ca e prejudiciu mic.....).am asteptat alte 6 luni sa ma cheme pentru identificare desi eu in plângere am scris nume prenume si adresa la fiecare dintre faptasi.a avut loc o confruntare si atunci am aflat ca pe un suspect il făcuse doar martor desi se vede pe filmări cum tinea de "sase".ei au recunoscut fapta si a ramas sa plateasca prejudiciu (1000ron) si eu sa retrag plângerea.am mers acasa si la cateva zile un suspect imi transmite prin cineva ca nu o sa vad nimic si ei nu o sa pateasca nimic.este trecut de un an si jumatate si nu am mai primit nici o informatie despre dosar,eu stiu ca trebuia depus la judecătorie.intrebarea este:Ce pot să mai fac acum?cui trebuie să ma mai adresez sa se rezolve cazul?doresc rezolvare deoarece faptasi nu au avut si nici nu au un servici ei doar cu asta se ocupa si vad ca sunt in libertate cu cazierele curate.Va Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danielleu , utilizator 11:59, 29 Ianuarie 2018
Puteti solicita informatii cu privire la sadiul dosarului si adresa un memoriu procurorului care supravegheaza urmarirea penala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii, cititi art. 488^1 c.p.p.
V-ati constituit parte civila?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatie la ce d- le avocat? Parte civila unde? Politia nici nu anunta Parchetele de plangerile depuse de cetateni. Nu vor sa dea numar de inregistrare decat daca chemi presa. Se vede ca sunteti dintr-un oras mare; in restul tarii nu exista lege. Legea o face politia si primarul.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii, cititi art. 488^1 c.p.p.
V-ati constituit parte civila?

Daca ati depus o plangere penala, obligatoriu se trimite la parchet pentru numar unic si se incepe up ”in rem”.
In acest moment, exista cadru procesual, aveti dreptul sa va constituiti parte civila.
Repet, daca activitatea de up nu se desfasoara intr-o durata rezonabila aveti dreptul sa depuneti contestatie solicitand accelerarea procedurii, v-am indicat art.din c.p.p., banuiesc ca nu ati avut curiozitatea sa le cititi.
Daca situatia va depaseste, apelati la un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ai perfecta dreptate! In mediul rural, legile sunt facute de primarie si politie si nu ti se face dreptate nici cu legea in mana! Este inadmisibil dar nu cred ca putem schimba ceva!

Alte discuții în legătură

Termene raspuns la plangere penala georgeconstantin georgeconstantin In luna august 2015 am depus la politia din localitatea de domiciliu ,o plangere penala,impotriva unui concetatean,care m-a inselat,cu un prejudiciu de 2000 ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosar penal bunicumiki bunicumiki am depus in 2016 o plangere penala la procuratura Buftea, am primit clasare de la procurorul de caz , am refacut cererea la prim-procuror unde si aici am ... (vezi toată discuția)