avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detalii tranzacție vânzare-cumpărare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detalii tranzacție vânzare-cumpărare apartament

Buna ziua ma numesc Isabel Manuela si doresc sa stiu ce acte am nevoie pentru cumpararea unui apartament ,ce tranzactii bancare trebuie sa fac si cam cit costa aproximativ aceasta operatiune de vinzare cumparare a apartamentului de la sora mea.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:56, 26 Ianuarie 2018
Pai depinde de pretul vanzarii, de cati bani ii dati dvs surorii.
Fiind o tranzactie in familie sora mea nu cere mai mult de 10000 euro
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar daca din expertiza notariala rezulta o valoare mai mare, taxele notariale se vor calcula la acea valoare.
Iar daca valoarea din grila notariala, este cu mult mai mare decat pretul declarat de dvs, va trebui sa reconsiderati valoarea. Altfel, pretul este nu este sincer si serios, iar vanzarea este anulabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare Marius0123 Marius0123 Intentionez sa achizitionez un apartament pretul pentru care am batut palma este 35.000 eur dar pretul din grila pentru care se plateste impozit este 36.000 ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare intre parinti si copii melcisor melcisor Buna ziua! caut si eu ajutor in urmatoarea situatie: socrii mei vor sa treaca apartamentul pe numele nostru al meu si al sotului. Exista posibilitatea ca la ... (vezi toată discuția)
Vanzarea-cumparare cu uzufruct viager marianvalentin45 marianvalentin45 As dori sa stiu daca eu unicul proprietar al unui imobil, ar trebui sa platesc si eu o taxa notariala in cazul vanzarii apartamentului meu cu uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)