Buna ziua, am si eu o problema si rog cine poate sa ma ajute. In anul 2003 am modificat o magazie din lemn facindo din caramida pentru a o folosi pe post de bucatarie. Nu au existat nici o problema cu vecinii de curte pina in anul 2016 cind miam vindut casa si o vecina ma dat in judecata ca nu am avut autorizatie de construire, ca razbunare ca nu iam vindut casa mea dinsei cu suma oferita de ea ce era foarte mica. Intrebarea mea e ce se poate intimpla acuma dupa atitia ani (13ani). Magazie este inscrisa in cartea funciara iar modificarile sau facut pe aceleas dimensiuni. Inca sint in judecata cu ea iar la ultima sedinta a cerut expertiza tehnica in constructii. Mentionez ca magazia a fost lipita de casa printro prelungire de acoperisul casei
Conform art.31 raspunderi si sanctiuni asupra legii 50 de amendat nu ma poate amenda ca au trecut 13 ani de la constructie, deci ramine doar legalizarea acestei modificari dupa cum inteleg eu. Va multumesc din suflet pentru aceste conversatii.
Instanta de judecata trebuie sa se pronunte si sa existe o hotarare definitiva. Nu am de unde sti ce va hotari instanta legat de celelalte motive.
Dvs. nemaifiind proprietar, obtinerea autorizatiei de ctii. trebuie sa o obtina noul proprietar. Nu ar trebui sa existe probleme in conditiile in care exista cadastru si carte funciara (dupa cum am inteles din mesajele dvs.).
Am inteles faptul ca eu nu mai am nici un drept acolo prin vinzare, iar daca se hotareste in instanta punerea in legalizatie acestei modificari prin vointa proprie voi suporta cheltuielile de legalizatie fiinca noii proprietari nu au nici o vina iar eu normal am vindut casa legal ne stiind ca vor aparea problemele acestea de razbunare din partea vecinei stiind ca din 2003 pina in 2016nu au fost nici o problema sau discutii pe tema aceasta. Eu nu stiam ce se poate intimpa cu constructorul care sint eu si ce consecinte vor fi din cauza acestei modificari. Fiinca inca ma judec cu dinsa impreuna cu clientii mei iar eu mai mult ca sigur voi iesi din instanta prin lipsa calitatii judecatoresti ne avind nici un drept acolo
Asa cum deja am mentionat in postarile anterioare, nu am de unde sti ce va decide instanta de judecata. Pentru mine ramane ciudat faptul ca s-a admis actiunea vecinei in instanta indreptata impotriva dvs. Probabil a avut documente certe care sa-i sustina actiunea.
Multumesc inca o data pentru faptul ca aveti timpul si rabdarea pentru continuarea discutiei. Adevarul e ca nici eu nu stiu ce fel de acte si dovezi are reclamanta atita stiu ca am fost chemat la interogatoriu si era un fel de proiect unde aparea modificarea facuta de mine si dupa acest proiect ma pus judecatoarea sa explic cum a fost casa inainte de modificare si ce anume am modificat eu. Iar restul cum am spus sau putut aduce probe descriminatorii si martori care au declarat adevarul in favoarea mea.