avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Buna seara ma numesc Radu (27ani) si am o problema din care sper ca se poate rezolva ceva.
Cand m.am nascut parintii mei si.au vazut fiecare de viata lui iar eu am ajuns in grija bunicilor din partea tatalui, eu cu bunicii mei am ramas intrun oras, tatal in bucuresti iar mama in craiova.
In tot timpul acesta ei m.au crescut ei m.au educat, ei s.au preocupat de tot ce tine de cresterea unui copil, parintii mei nestiind de existenta mea prea mult poate 1data de 2 ori pe an sa sune sa intrebe de sanatate.
Acum 3 ani bunicii mei au murit impreuna cu inca un fiul de al lor, ramanand pe lume tata si inca un frate de al lui, acum intervine succesiunea ,stiind oameni ca cei batrani s.au dus acum vor sa isi intre in drepturi asupra apartamentului unde stau in prezent si m au anuntat telefonic ca o safaca succesiunea si fiecare sa isi ia partea, ei neavand nici o contributie la acest apartament, apartamentul a fost luat pe munca bunicilor.
Eu ce fac in situatia asta?
E locul unde am crescut 20ani si ei acum dupa atatia ani sa vina sa ma lase in drum?
E ok asa?
Ce pot face?
Tin sa mentionez ca am ramas in grija bunicilor dar nu cu vreo chestie legala, m au luat pur si simplu sa ma creasca vazand ca parintii mei sunt de 2 bani si nu aveau de gand sa ma creasca.
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
cristisimplu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:25, 27 Ianuarie 2018
Moralmente, nu. Legal , da, este normal. Dacă tatăl dvs este in viata, are drept la succesiunea părinților lui.
Dacă ați făcut investiții asupra imobilului și ati păstrat documente justificative in acest sens (chitanțe, facturi etc ), nu aveti decât un drept de creanga asupra îmbunătățirilor facute, pe care le puteti recupera in instanta.
Eu nu am drept la nici o parte din apartament?
Inseamna ca pot face legea sigur dupa bunul meu plac
Nu aveti atat timp cat tatăl dvs trăiește.
Ca moștenirea nu "sare" direct la nepoți. Ci se transmite de la bunici, apoi la tata, apoi la nepot, stranepoti etc.
Dvs ati fi moștenit doar daca tatăl dvs ar fi murit înaintea bunicilor.
Dar intai, el este moștenitor (împreună cu unchiul și verii dvs de la copilul bunicilor, care a decedat). După ce moare tata, cota lui va revine dvs.
Era bine ca bunicii să vă fi făcut acte din timpul vieții.
Nu stiu ce anume din situația expusă mai sus vi se pare "după bunul plac".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)