avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical dupa revenirea la munca din ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical dupa revenirea la munca din ccc

Buna. In 29.01.2018 incep serviciul dupa ccc dar din motive de sanatate sunt nevoita sa imi iau concediu medical. Intrebarea mea este "am dreptul la concediu medical?"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 27 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul la concediu medical.

art.21 din OUG 111/2010
(1) Pe perioada în care se beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5), plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru aceste persoane se asigură de la bugetul de stat.
.....
(3) Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din ccc? Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua. Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din CCC? Și dacă răspunsul este afirmativ la aceasta întrebare pot sa primesc ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca lyly64 lyly64 Salariat revenit din CCC. Indemnizatie de concediu medical „Un salariat a beneficiat timp de 2 ani de concediu de crestere copil, a revenit la lucru si dupa ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sanatate in ccc leohader leohader sunt interesata daca pe perioada de crestere copil se plateste asigurarea de sananate? (vezi toată discuția)