Buna. In 29.01.2018 incep serviciul dupa ccc dar din motive de sanatate sunt nevoita sa imi iau concediu medical. Intrebarea mea este "am dreptul la concediu medical?"
art.21 din OUG 111/2010
(1) Pe perioada în care se beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5), plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru aceste persoane se asigură de la bugetul de stat.
.....
(3) Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.
Contractul de munca
lyly64
Salariat revenit din CCC. Indemnizatie de concediu medical
„Un salariat a beneficiat timp de 2 ani de concediu de crestere copil, a revenit la lucru si dupa ... (vezi toată discuția)