avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de munca

Salariat revenit din CCC. Indemnizatie de concediu medical
„Un salariat a beneficiat timp de 2 ani de concediu de crestere copil, a revenit la lucru si dupa trei saptamani s-a imbolnavit si a adus concediu medical. Salariatul beneficiaza de indemnizatie de concediu medical, avand in vedere ca nu are stagiu de cotizare decat 3 saptamani (sub o luna)? Daca da, cum se calculeaza concediul medical? Care este baza legala?”Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 11 Aprilie 2019
Beneficiaza de concediu medical.

OUG 111/2010
art.21
(1) În perioada în care beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5), persoana îndreptățită are calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, în condițiile prevăzute de art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

(3) La stabilirea cuantumului indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizației pentru creșterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din ccc? Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua. Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din CCC? Și dacă răspunsul este afirmativ la aceasta întrebare pot sa primesc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Dani1232123 Dani1232123 Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: am fost in concediu crestere copil pana la data de 8. 05. 2018. Am nascut al doilea copil pe 18.06.2018. Am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-stagiu cotizare la cass? Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua La constituirea bazei stagiului de cotizare pt un concediu medical se ia in considerare perioada in care angajata s-a aflat in concediu crestere ... (vezi toată discuția)