avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: am fost in concediu crestere copil pana la data de 8. 05. 2018. Am nascut al doilea copil pe 18.06.2018. Am fost angajata pe perioada deterninata, contractul incheindu-se pe 30.08.2016. Nu am beneficiat de concediu de maternitate deoarece nu mai eram asigurata. Intrebarea este daca pot beneficia de indemnizatie de la nasterea copilului si care sunt, mai clar, situatiile in care se poate beneficia de indemnizatie de la nasterea copilului.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Dani1232123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dani1232123 , utilizator 10:16, 7 August 2018
Cine v-a spus ca nu erati asigurata ?
Cei de la casa de asigurari de sanatate mi-au spus ca mi-am pierdut calitatea de asigurat( la asigurari sociale) odata cu incetarea contractului de munca.

Cornel Vasile a scris:

Cine v-a spus ca nu erati asigurata ?

Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
Dani1232123, utilizator
V-au indus in eroare :
OUG 111/2010
art.21
(1) În perioada în care beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5), persoana îndreptățită are calitatea de asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, în condițiile prevăzute de art. 154 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizația prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

(3) La stabilirea cuantumului indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizației pentru creșterea copilului.
Multumesc pentru raspuns! Stiti cumva daca se poate lua retroactiv concediul de maternitate, macar pe luna anterioara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate dupa nastere lilu2014 lilu2014 Dupa nastere, mama mai este asigurata? Daca da, cat timp? Dupa nasterea copilului eu voi sta acasa, deci nu ma pot angaja. Imi pot plati singura asigurarea ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca lyly64 lyly64 Salariat revenit din CCC. Indemnizatie de concediu medical „Un salariat a beneficiat timp de 2 ani de concediu de crestere copil, a revenit la lucru si dupa ... (vezi toată discuția)
Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din ccc? Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua. Am dreptul legal la concediu medical imediat după ieșirea din CCC? Și dacă răspunsul este afirmativ la aceasta întrebare pot sa primesc ... (vezi toată discuția)