avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum trebuie sa te anunțe angajatorul dacă se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum trebuie sa te anunțe angajatorul dacă se restructurează postul

In cit termen trebuie sa te anunțe
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 27 Ianuarie 2018
Legislatia muncii nu face referire la niciun alt document, în afară de decizia de concediere, prin care angajatorul ar trebui să acorde preaviz salariaţilor ce urmează să fie concediaţi pentru motivene imputabile acestuia.

Din practica angajatorilor:
1) se emite o „notificare de preaviz”, prin care se aduce la cunoştinţă salariatului faptul că locul de munca este desfiintat , data intrarii si durata preavizului ,iar lasfrasitul acestuia va fi concediat;
2) la implinirea termenului de preaviz comunică decizia de concediere.

Legislatia nu prevede termene stricte in aceasta privinta.Termenul de comunicare poate fi stabilit de catre angajator in reg.intern/ccm aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anuntare preaviz vicar vicar Buna seara problema mea este urmatoarea: lucrez intr-un notariat unde suntem angajati 3 oameni. In cursul zilei de azi d-na ma anuntat ca de luni intru in ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii Ionut2003.ro Ionut2003.ro Buna seara. In aug 2019 m-am angajat la o firma care a fost cumparata de o alta firma. Acum urmeaza sa fie inchis biroul nostru, si ni s-a spus, de la ... (vezi toată discuția)