avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... renuntare cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

renuntare cetatenie

Buna,
Am dubla cetatenie si am decis sa renunt la cea romana. Problema este ca nu am pasaport romanesc iar buletinul imi este expirat. In afara de asta nu stiu cum sau de unde as pute obtine adeverintele necesare:

Adeverinţă privind debitele către stat eliberată de Administraţia Financiară de la ultimul domiciliu din România;

Adeverinţă privind debitele către stat eliberată de direcţia de impozite şi taxe locale a primăriei de la ultimul domiciliu din România;

Dupa cate am vazut pe siteul ministerului de externe, exista si posibilitatea de a depune cererea si in Bucuresti dar nu stiu daca este necesar cazierul sau daca se poate doar cu certificatul de nastere si buletinul expirat.

Orice indrumare va fi foarte appreciata.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 01:42, 27 Ianuarie 2018
Adeverintele de la administratia financiara si primarie le obtineti de la ultimul domiciliu pe care l-ati avut in actul de identitate. Le puteti obtine personal sau prin mandatar.
Pentru ca nu aveti acte de identitate romanesti, valabile, veti prezenta pasaportul celeilalte tari al carei cetatean sunteti, fiind vorba de dubla cetatenie, nedevenind apatrid dupa renuntare
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare cetatenie romana, dosar penal ciutuc_monica ciutuc_monica buna ziua in urma unui accident si conducand sub influenta alcoolului m-am ales cu un dosar penal 8 luni cu suspendare si 3 ani supraveghere...eu lucrez in ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la cetatenia romana Emanuela Danescu Emanuela Danescu Buna ziua! Doresc Sa renunt la cetatenia romana si Sa pastrez numai cetatenia germana. Ce am de facut si unde? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Renuntarea la cetatenie romana marcel1982 marcel1982 Buna ziua!Imi poate spune cineva,daca pot depune un dosar de renuntare la cetatenie,doar imputernicind o persoana fizica? Multumesc mult! (vezi toată discuția)