avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzare pe nedrept infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzare pe nedrept infractiune

Buna ziua!
Ieri, in timp ce eu ma aflam la serviciu, au aparut la domiciliul nostru 2 indivizi, sustinand ca sunt de la politia judiciara. Au sunat la toti din curte, cautand cineva care are un caine negru. Nu aveau la ei nici o citatie, proces verbal, absolut nimic, doar o legitimatie aratau din portmoneu sotului. Erau in civil. Ziceau ca ei au un martor, care sustine ca o doamna in varsta cu un caine negru au zgariat o masina acum 2 saptamani pe strada cealalta. Vroiau sa intre in apartament, sa stau de vorba cu sotul meu despre despagubire. El a refuzat categoric. L-au amenintat ca in acest caz vom primi citatie la politie saptamana viitoare si intrebau ca sta aici o doamna mai in varsta , cati stam in apartament. Sotul a zis ca nu, soacra sta pe strada cealalta, si ea se plimba cu cainele nostru din cand in cand. Sotul a intrebat ca in afara de martor, au alte dovezi ? au tacut. A intrebat ca citatia pe numele cui va veni ? Au zis ca amandurora , sa ne prezentam la politie unde ei o sa stea de vorba cu noi si o sa decida cine e faptuitorul. Dupa asta s-au urcat intr-o masina de oarecare ( nu era MAI, POLITIE nimic, nr de inmatriculare normal ) .
Eu stiu sigur ca nu am zgariat nici o masina, ne plimbam impreuna cu mama si cu cainele, cert e ca in zona, aici unde stam. Mi se pare halucinanta toata povestea asta , dar totusi martorul lor e mai presus de orice ?
Cel mai recent răspuns: Ttimka , utilizator 14:31, 27 Ianuarie 2018
in opinia mea nu trebuie sa va ingrijorati atat... nu cred ca au ce sa va faca doar pe baza unei declaratii de martor si nu cred ca prejudiciul este atat de mare...iar faptul ca au venit de la politia judiciara pentru o zgaraietura de masina mi se pare neverosimil...intelegeam daca era politia locala...
Legea va da dreptul sa mergeți însoțită de avocat la poliție.
O sa va audieze.
Cine a zgariat mașina cu intentie a comis infracțiunea de distrugere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ok, m-am si interesat de un avocat, sa nu ma trezesc invinuita de infractiune, in timp ce eu eram ocupata cu totul altceva. D-nule avocat, in opinia d-voastra cum a precurs vizita asta de ieri, era in regula ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Legea va da dreptul sa mergeți însoțită de avocat la poliție.
O sa va audieze.
Cine a zgariat mașina cu intentie a comis infracțiunea de distrugere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia are dreptul.de a se prezenta la usa persoanei.
Se pot face si abuzuri în anumite situații.
Dacă oamenii ar fi perfecți nu ar mai fi nevoie de avocați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa vedeti daca primiti citatie. Daca va cheama, mergeti cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)
Acuzati pe nedrept de privare de libertate! cameliavig cameliavig Buna seara! Va spun povestea in mare.Am facut niste amenajari interioare in apartament cu un mester la negru cum face toata Romania.Problema este ca i-am dat o ... (vezi toată discuția)
Hranirea cainilor comunitari este interzisa? cris2d2 cris2d2 Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)