avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum sa procedez?

Buna ziua .
In luna,Decembrie,am aplicat online la cateva firme de plasare a fortei de munca. Am fost contactata de una dintre ele,am stabilit o intalnire,interviu,respectiv interviu cu angajatorul. A doua zi am fost informata ca voi fi angajata,dupa 2 zile am inceput lucrul .
Mi s-a cerut o copie de pe cartea de identitate,am presupus cum era logic,ca e nevoie pt.a redacta contractul de munca. Dupa cateva zile de tacere din partea angajatorului,eu intre timp mergeam la lucru in fiecare zi,am intrebat ce se inrampla cu contractul de munca. Era perioada inaintea sarbatorilor,asta a fost scuza angajatorului.
M-am prezetat la lucru conform programului pana in data de 12 Ianuarie 2018,cand la calcularea salariului meu,angajatorul mi-a inmanat doar jumatate din suma negociata la inceputul perioadei de lucru. . Ce pot face ca sa imi primesc salariul la care ne-am inteles si avand in vedere ca pe perioada respectiva nu mi s-a achitat nici o taxa catre stat(cas,impozit,contributii la fondul de pensii si somaj),adica am fost pusa in situatia sa lucrez la negru,lucru care nu e in avantajul meu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 28 Ianuarie 2018
Sesizati ITM-ul in legatura cu aspectele mentionate in mesajul dvs.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Am facut sesizare la ITM,raspunsul lor a fost ca au efectuat un control la firma respectiva,dar era doar administratorul firmei(desi mai sunt si 4 angajati) si. ca nu au gasit nici o dovada cum ca as fi lucrat acolo,desi am precizat ca nu s-a incheiat nici un contract.
Nu ati invocat in sesizare , numele vreunui coleg din acea perioada ?

Ba da,a contabilei care in acelasi timp este si mama angajatorului.
Daca mi -se cerea ,puteam sa arat unele discutii in interes de serviciu transmise prin mesaje
Reveniti la sesizarea dvs si atasati daca puteti acele discutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost fraierit de către administratori și muncesc de 1 an ... notorius_loan notorius_loan Am fost fraierit de către administratori și muncesc de 1 an fără contract de muncă. Lucrez la un post de televiziune locala (toată administrația ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca sterea sterea Buna ziua! In mai 2009 m-am angajat la firma producatoare de usi si fereste pvc si lemn.La interviu mi s-a spus ca voi veni 1 luna de proba sa vad daca imi ... (vezi toată discuția)
Munca la negru, concediere prin telefon LauraSpataru LauraSpataru Buna ziua, Am 25 de ani si in urma cu 2 luni eram in cautarea unui loc de munca (eram inca angajata, de peste un an, la o alta firma, de unde ar fi trebuit ... (vezi toată discuția)