avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Răpire de minor? Nepotul nostru n-a fost adus înapoi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Răpire de minor? Nepotul nostru n-a fost adus înapoi de tata la domiciliul stabilit prin acord notarial

Buna ziua. Fiica noastra a fost casatorita legal, in urma casatoriei avand un copil (4 ani). Intre timp au divortat la notar in orasul Drobeta Turnu Severin,orasul sotului. Copilul a fost incredintat mamei cu custodie comuna, dar cu domiciliul ( mama si copilul ) la adresa sotului. Noi parintii fetei locuim in Craiova. Copilu a fost adus la noi si l-am crescut pana acum. Actualmente fiica noastra lucreaza in Italia iar fostul sot ( tatal copilului ) in Marea Britanie. In acesti ani de cate ori au dorit sa ia copilul, niciodata noi bunicii sa fiica noastra nu ne-am impotrivit, vorbind ca anumite lucruri legate de parintii lui sa fie discutate mai tarziu cand va intelege. Ei niciodata n-au inteles ca acest copil este la gradinita si l-au luat cand au vrut ei. Acum recent, tatal copilului a venit in tara si ne-a cerut sa-i dam copilul 2 saptamani, lucru pe care l-am si facut.Acum recent am aflat ca tatal s-a intors inapoi in Marea Britanie si in urma convorbiri telefonice ne-a spus ca copilul deacum incolo va ramane la el (parintii si strabunica sa) la Severin, ARE ACEST DREPT FARA INCUVINTAREA SAU INSTINTAREA NOASTRA SAU ACORDUL NOSTRU SAU AL FIICEI MELE ?
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:22, 29 Ianuarie 2018
Trebuie văzută hotărârea judecătorească de avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Au divortat la notar in Severin
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz trebuie văzut actul notarial.
Situația este curioasă în acest caz...
Este rapire din tara a iesit cu el din tara ilegal
Nu a ieşit nimeni din ţară ilegal.

Alte discuții în legătură

Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)
Bunic doreste adoptia unicului nepot Stefan St. B. Stefan St. B. Am formulat o cerere de incuviintare a adoptiei nepotului meu care are 30 de ani ( este unicul copil al fiicei mele, care este si ea unicul meu copil ). ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)