Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
In acest caz, interdictia concedierii se va extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data revenirii din CCC.
Interdictia nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Nu va poate concedia pentru o perioada de 6 luni de la data revenirii din CCC, decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii.
Somaj
ValentinaMangusta
Buna ziua.am si eu o intrebare...acum sunt in concediu pt cresterea copilului.seful meu ar fi vrut sa ma intorc la servici inainte de implinirea celor doi ani ... (vezi toată discuția)