avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli mari cu montarea unui video de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli mari cu montarea unui video de supraveghere în bloc. Cum se contestă în instanță o hotărâre a adunării generale?

La noi in bloc s-a montat un system de supraveghere video ( are 26 camere si costa peste 35000 lei ) . Aceasta instalatie este proprietatea asociatiei iar costurile trebuiesc impartite pe cota de proprietate. In adunarea generala s-a hotarat sa se faca pe nr de apartamente ( in bloc sunt cu 1, 2 si 3 camere ) In legislatie se prevede :
legea 230 art.26
(2) Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
Articolul 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Va rog sa ma indrumati cum sa actioneaza in judecata.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 20:49, 29 Ianuarie 2018
Pai ati fost prezenta la lucrarile AG? Si daca da, ati votat impotriva?
Oricum, este clar ca repartizarea cheltuielor se va face proportional cu c.p.i. Daca nu reusiti sa-i convingeti, doar instanta poate sa "intoarca" o hot. a AG.
Spuneati ceva de 35.000 lei, da? Mi se pare o suma enorma, dar asta este.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cate scari si etaje are blocul?
Unde au fost montate atatea camere? Pe fiecare nivel, in jurul blocului, pe bloc,etc?
Numai serverul trebuie sa fi costat o avere!
Da am fost prezent si am votat impotriva , dar la AG au fost numai cei cu 3 camere ( cu exceptia mea , am cerut sa se noteze numele meu care am votat impotriva ) Da ,tariful este cel indicat caci de aici au pornit discutiile, In vechea AG s- a votat sa se monteze si s-au montat ,dar nu sa indicat pretul .
In final va rugam sa ma indrumati cum se cere in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvoastra ce doriti practic sa contestati in instanta, costurile sistemului, modul de adoptare al hot in AG, etc.?

Sa intelegem bine situatia, au fost doua adunari generale in care s-a votat montarea sistemului de supraveghere, corect?
Cand a fost prima AG si cand a doua?
Sistemul a fost montat si pus in functiune intre cele doua AG?
In prima AG a fost votat bugetul de venituri si cheltuieli si a fost cuprinsa si suma necesara achizitionarii, montarii si punerii in functiune?

Aveti cunostinta daca asociatia de proprietari este inregistrata ca operator pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?
Cititi cu atentie informatiile de pe site-ul ANSPDCP cu privire la montarea camerelor de supraveghere in condominii si apoi analizati daca se justifica actiunea in instanta.
[ link extern ]

Va puteti adresa initial ANSPDCP pentru a sesiza faptul ca asociatia nu este operator de date cu caracter personal.
[ link extern ]

Blocul are 2 scari , P+10, nu contest tariful cu toate ca si acesta este piperat ( suma respectiva este platita in rate lunare in 2 ani , se asigura si mentenanta timp de 2 ani ) Camerele sunt motate simetric la fiecare scara , cate : 2 in fata blocului ( pe strada) , 2 in spatele blocului , 2 pe scara inainte de intrarea in bloc, 3 pe holul de intrare in bloc , 1 in lift, 2 pe tarasa, 1 pe holul de la casierie. Repet NU CONTEST PRETUL, ci numai hot AG de a imparti pretul pe nr de apartamente . Legal ar fi ca sa fie impartit pe cota de proprietate. Presedintele a montat si internet ca sa vizualizeze in orice moment camerele.
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
sanda65, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Panou de publicitate constantin1969 constantin1969 Pentru panoul publicitar al firmelor din bloc acestea trebuie sa incheie contract cu asociatia de proprietari? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Montare sistem de supraveghere video ada2000 ada2000 buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 de apartamente si dorim montarea unui sistem de supraveghere video in casa scarii si as dori sa aflu ce conditii ... (vezi toată discuția)