avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitionare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitionare teren

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un teren ca suprafata de 2700mp, si nu cunosc multe detalii legislative despre intabulare, puz, cadastre s.m.a.d.
O sa atasez mai jos un mesaj primit de la proprietar si doresc cateva explicatii clare despre continut daca se poate. Pe mai departe, ce detalii ar trebui sa cer de la proprietar pentru ca lucrurile sa fie cat se poate de legal incheiate ?

"Suprafata este 2700 mp din care intravilan 1500mp,suprafata din extravilan fiind prinsa in PUZ sa treaca in intravilan. a fost mai bine asa ca am platit la primarie o suma modica. terenul are cadastru fiind intabulat(CF)."

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreiMug , utilizator 01:31, 31 Ianuarie 2018
-Teoretic, daca notarul va incheie actul de vanzare cumparare inseamna ca in ce priveste proprietatea este inregula...
-Practic,.. nu aveti de unde sa stiti ca terenul "aratat" de proprietar este cel pe care il cumparati la notar. (notarul garanteaza ca proprietarul e indreptatit sa vanda cf nr 344324223 din UAT Desfundatii din Deal cu suprafata de 2700.00mp, nu si unde este amplasat ). Un autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din zona dvs sau pe www.amcpi.ro) va poate arata limitele inscrise (intabulate) ale imobilului.
-PUZ-ul este "in lucru" ? adica nu se stie daca va fi aprobat? (varianta 1) sau Puzul este aprobat de Primarie atunci compartimentul urbanism al primariei va va da o adeverinta ca terenul este intravilan, respectiv 1500mp cuprinsi in PUG si 1200mp conform PUZ aprobat prin HCL nr342434 din data X, (nu sunt foarte sigur daca nu trebuie sa platiti diferenta de impozit de la data aprobarii PUZ......) (varianta2).
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Trecere intravilan vladat0ru5 vladat0ru5 Detin 2,25 ha teren extravilan, iar mama 2 ha teren extravilan incluse intr-o suprafata mai mare,de cca 200 ha, pentru care exista o Hotarare de Consiliu Local ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)