avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate


Va aduc in discutie o speta ceva mai complicata, ce ma priveste personal, va rog sa ma ajutati pentru a intra in legalitate si totodata in drepturi.
Bunicul meu figureaza in registrul agricol comunal din anul 1959 cu o suprafata de 3,80 ha teren. In anul 1991 i s-a eliberat o adeverinta de proprietate (pretitlu)cu aceste suprafete cu care a si fost improprietarit. In anul 1998 i se elibereaza un titlu de proprietate cu suprafata de 2,20 ha. In anul 2000 acesta decedeaza, familia tinand in continuare intreaga suprafata(3,80 ha) si platind si impozit pana in anul 2015. In anul 2005 in urma unui referendum se desparte comuna de domiciliu in 2 comune,noi ramanand la cea de-a 2-a nou infiintata.In anul 2015 primaria ara difernta de teren care nu era trecuta pe titlul bunicului meu. Mergand la primarie sa intreb despre cele intamplate primarul motiveaza ca nu detin documente care sa ateste dreptul de proprietate asupra suprafetelor in cauza si, consultand registrul agricol diferenta de la 2,20 la 3,80 se afla dispuse pe raza a altor 2 comune limitrofe si trebuia sa adresez cu cerere de reconstituire a dreptului de proprietate,dar am iesit din termen. Prin urmare am ramas pierdut de o suprafata de 1,60 ha. Mentionez ca pe titlurile vecinilor sta scris ca se invecineaza cu bunicul meu, chiar daca la el in titlu nu erau trecute suprafetele respective.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate maboo55 maboo55 Buna ziua! Vă aduc in discutie urmatorul subiect; bunicul meu figureaza in registrul agricol din anul din anul1959, cu o suprafata de 3,80 ha teren agricol. ... (vezi toată discuția)
Registre agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate cata32 cata32 Pentru a verifica Registrele agricole care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate eliberate intre anii 1991-1998, în ce perioada trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate mihaelam3 mihaelam3 Buna, bunicul meu a fost improprietarit cu teren de 1ha, pentru ca aluptat in cel de al doilea razboi mondial, la primariein REGISTRUL AGRICOL, apare cu 0.95 ... (vezi toată discuția)