avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... adulter din partea sotiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

adulter din partea sotiei

buna ziua,

ce sanse am daca deschid proces impotriva sotiei pt adulter in conditiile in care avem un copil minor si o locuinta care a fost achitata pe jumatate din surse mostenite ?si bineinteles cealalta jumatate din creditul facut de mine si sotie acum 1 an!
Cel mai recent răspuns: cgab , utilizator 20:41, 1 Februarie 2018
Buna seara ,

Adulterul nu mai este incriminat de lege,ca fapta de sine statatoare.

Poate doriti sa deschideti o actiune civila de Desfacere a casatoriei (Divort)

INFRACŢIUNI CONTRA FAMILIEI
Art. 304

Adulterul

Abrogat.

Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

Avocat Minoi a scris:

Buna seara ,

Adulterul nu mai este incriminat de lege,ca fapta de sine statatoare.

Poate doriti sa deschideti o actiune civila de Desfacere a casatoriei (Divort)

INFRACŢIUNI CONTRA FAMILIEI
Art. 304

Adulterul

Abrogat.

Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;

atunci la un partaj in cazul unui proces de partaj ce sanse am daca totusi dovedesc cu acte de mostenire ca locuinta cumparata este jumate achitata din surse mostenite?sotia este doar codebitor la banca pt creditul de jumatate cu care am cumparat locuinta! ea sustine ca are dreptul la jumatate din locuinta desi creditul a fost facut doar pt jumatate pentru a beneficia de locuinta!

cgab a scris:

buna ziua,

ce sanse am daca deschid proces de partaj impotriva sotiei pt adulter in conditiile in care avem un copil minor si o locuinta care a fost achitata pe jumatate din surse mostenite ?si bineinteles cealalta jumatate din creditul facut de mine si sotie acum 1 an!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)
Insulta ºi calomnia mai sunt sau nu incriminate de codul penal? eli67 eli67 în cazul unei astfel de infracţiuni cum este mai bine de procedat? Pe cale civilă sau pe cale penală?#-o (vezi toată discuția)