avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbarea unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbarea unui asociat

Buna ziua,
As dori o lamurire vizavi de schimbarea asociatilor unei firme.
Precizez ca unul, actionarul majoritar este cetatean strain cu rezidenta in Romania,iar celalalt cetatean roman.Cetateanul roman doreste sa renunte la drepturile sale si sa iasa di asociere.Intrebarea este daca fiind deja asociat unic intr-o alta societate,actionarul majoritar( cetatean strain) are obligativitatea de a se asocia tot cu un cetetean roman,daca trebuie mentinute procentele iniziale declarate la infiintarea societatii.Daca se poate asocia cu un alt cetatean strain,acesta trebuie sa aiba rezidenta obligatoriu in Romania?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liliana redai , utilizator 14:25, 19 Octombrie 2009
Asociatul care detine majoritatea partilor sociale se poate asocia cu un asociat/asociati romani sau cu cetateni straini , dupa cum doreste. Nu este necesar ca asociatul cetatean strain sa aiba rezidenta in Romania.
va multumesc atat pentru informatie, cat mai ales pentru promtitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare firmă cetățean non ue rezident în românia. care sunt actele și costurile necesare? Andreea355 Andreea355 Buna seara.Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt actele si costurile necesare infiintarii unei societati de către un cetățean străin Non UE,care deține ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala in romania de catre o firma din ue vladgabriel73 vladgabriel73 Buna ziua. O societate cu sediul in UE doreste sa infiinteze o filiala in Romania (un SRL) . Filiala din Romania poate avea ca asociati pe langa firma mama ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl ca asociat unic cetatean strain Kapy Kapy Buna ziua, As dori sa stiu daca un cetatean italian poate deschide ca [b]asociat unic[/b] un SRL in RO sau are nevoie de un asociat cetatean roman? Pe langa ... (vezi toată discuția)