avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dosar pe rol EU -APA NOVA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dosar pe rol EU -APA NOVA

Motivele cererii sunt următoarele:
În fapt, incepand cu anul 2013, sistematic valoarea facturii lunare depasea cu mult consumul efectiv de apa pentru o persoana (consum mediu /o persoana, conform site Apa Nova).
In acest sens am contestat facturile pe anul 2013 si am cerut verificarea metrologica a contorului seria 09198988 /2009 ridicat la data de 03.04,2014 si verificat la data 27.02.2015, intirzierea a fost motivata ca s a ratacit contorul, apoi ca sunt facturi restante.
Sub amenintarea ca nu vor duce contorul la verificari, societatea Apa Nova m a obligat sa achit contravaloarea facturilor contestate, astfel am achitat suma de 2000 ron cu chitanta nr,500000799233 /17,02.2015 si ulterior in data de 02/04/2015 suma 506,41 (3 chitante) 500000818216 100 lei; 500000818215 48,52 lei si 500000818214 357,89 lei sub amenintarea ca opresc furnizarea apei potabile, urmand ca, societatea Apa Nova sa analizeze consumurile facturate si sa mi restituie sumele incasate abuziv contorizate de un aparat respins din punct de vedere tehnic.(raport de expertiza tehnica si metrologica nr 39/27.02.20150. In acet sens am depus cererea cu nr 15063180 din 02 04.2015.
Deasemeni la inlocuirea contorului vechi cu contorul seria 54041773 agentii Apa Nova au contorsionat teava de plumb de care era prins contorul, aceasta s a fisurat si la scurt timp dupa plecarea acestora teava a cedat si a provocat o paguba de 1696.10 lei la un consum de 298m3 de apa (factura ANB150021067)
Nici in aceasta situatie reprezentantii Apa Nova nu au analizat imprejurarile care au dus la pierderile respective, in ciuda numeroaselor sesizari prin posta electronica si audiente la sediul societatii, motivand ca teava era in partea mea de casa, dar atunci cum schimbau contorul fara sa atinga teava ,,din partea mea de casa ,, daca acesta era prins de ambele tevi ?!
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. ........ şi ale art. 119 - 120 Cod procedură civil.
Înţeleg să mă folosesc ca probe de: inscrisuri acte si convorbiri prin posta electronica format C.D
INTREBARE : CARE ESTE temeiul de drept specific ( articolul) pe care se bazeaza cererea de mai sus?
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 20:49, 16 Iulie 2018
Buna seara!
Litigiul dintre furnizorul de utilitati de interes public si beneficiarii, contractantii serviciului nu are la baza art. 119-120 CPC.
Studiati contractul cu Apa Nova cu privire la contor, bransament, costuri, repartizari consumuri etc
[ link extern ]

LEGE nr. 241 din 22 iunie 2006 (*republicata*)
PRIVIND SERVICIUL DE ALIMENTARE CU APA SI DE CANALIZARE*)
.......................................................................................................................................................................................

[ link extern ]

CPC
Art. 101
Valoarea cererii in cazuri speciale
(1) In cererile privitoare la executarea unui contract ori a unui alt act juridic, pentru stabilirea competentei instantei se va tine seama de valoarea obiectului acestuia sau, dupa caz, de aceea a partii din obiectul dedus judecatii.
(2) Aceeasi valoare va fi avuta in vedere si in cererile privind constatarea nulitatii absolute, anularea, rezolutiunea sau rezilierea actului juridic, chiar daca nu se solicita si repunerea partilor in situatia anterioara, precum si in cererile privind constatarea existentei sau inexistentei unui drept.
(3) In cererile de aceeasi natura, privitoare la contracte de locatiune ori de leasing, precum si in acelea privitoare la predarea sau restituirea bunului inchiriat ori arendat, valoarea cererii se socoteste dupa chiria sau arenda anuala.

VII. Regimul altor inscrisuri
Art. 289
Alte categorii de inscrisuri
(1) Contractele incheiate pe formulare tipizate sau standardizate ori incorporand conditii generale tip, dupa caz, sunt considerate inscrisuri sub semnatura privata, daca legea nu prevede altfel.
(2) Daca legea nu dispune altfel, biletele, tichetele si alte asemenea documente, utilizate cu ocazia incheierii unor acte juridice sau care incorporeaza dreptul la anumite prestatii, au forta probanta a inscrisurilor sub semnatura privata, chiar daca nu sunt semnate.

Titlul IX PROCEDURA ORDONANTEI DE PLATA

Art. 1.014
Domeniu de aplicare
(1) Prevederile prezentului titlu se aplica creantelor certe, lichide si exigibile constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv din cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Contoare inteligente de apa bomboana bomboana Daca o firma particulara autorizata de apa Nova vine intr un bloc si monteaza apometre cu citire radio, firma trimite la administratie facturi precum la gaze ... (vezi toată discuția)
Cred ca apa nova ne fura din greu ! aeg aeg Pe vremea cand s-a \\"contorizat\\" toata lumea, apa nova ne-a montat 1 contor pentru 2 scari de bloc, cele 2 scari fiind asociatii diferite. Ca urmare, scara ... (vezi toată discuția)