avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar contestata. Politia nu are video
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar contestata. Politia nu are video

Buna ziua. In data de 16 decembrie am fost oprit in localitate sub pretextul depasirii vitezei legale cu peste 50km/h, mai precis pentru o viteza de 103km/h .Evident, stiind ca am circulat cu maxim 70-75 km/h, a doua zi am si contestat procesul verbal de contraventie(1300 RON amenda si 90 zile suspendarea permisului) in ideea ca o sa se vada clar pe filmul radarului . Recent am primit intampinarea care vrea sa convinga instanta in 2 pagini ca PV-ul fiind un act oficial si abaterea fiind constatata personal de agent este o proba directa si fara dovezi din partea mea(care sa ateste ca nu aveam 103km/h) nu poate fi anulat doar pentru simplul fapt ca eu am zis ca am avut mai putin. Partea interesanta acum vine...la sfarsitul intampinarii este scris cu bold si cu un font de 4 ori mai mare "Invederam faptul ca abaterea savarsita NU a fost inregistrata" . Nelamuririle mele: 1. Ce sanse sunt sa castig/ pierd acest proces? 2. Cum pot eu sa demonstrez ca nu am circulat cu 103km/h? 3. Cum a masurat politistul viteza din moment ce nu am fost inregistrat? 4. Ce imi sugerati a invoca in raspunsul la intampinare? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
IoanRomulus, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 20:58, 29 Ianuarie 2018
Raspunsul este foarte simplu:
1. Ati fost sanctionat pentru incalcarea art. 121 alin 1 din HG1391/2006.
2. Constatarea unei astfel de incalcari se face conform alin 2

Art. 121. – (1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maximă admisă
pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus,
precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii, se constată de către poliţiştii
rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

3. In raspunsul dvs. la intimpinare scrieti si dvs, cu bold si font marit de 4 ori acest articol, care a fost incalcat de catre agentul constatator, adica nu exista nici o proba prin care "cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic" sa va fie dovedita fapta contraventionala. Dvs. nu trebuie sa dovediti nimic.
Daca doriti o forma "imbunatatita" invocati si prevederile art. 3.5.1 din NML-021/2005:
"3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:
- data şi ora la care a fost efectuată măsurarea;
- valoarea vitezei măsurate;
- imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia."

Nu cred ca mai conteaza formatarea textului si marimea fontului :-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Filmare radar neprezentata danielmedias danielmedias Am fost sancționat, pt viteza, și nu mi s a prezentat înregistrarea doar dacă fac plângere la judecătorie. Ce drepturi am, și ce pot face? (vezi toată discuția)