avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Amendă pentru încălcarea vitezei legale în Italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. Am șanse de câștig dacă o contest?

Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda pentru incalcarea vitezei legale. Mentionez ca data constatarii este 29 iunie 2017 si eu am primit astazi 29 ian 2018, dupa 7 luni instiintarea de incalcare a vitezei legale si ca o pot contesta. Exista un termen de prescriere in situatia in care nu sunt instiintat? Stiti ca in Romania, daca in termen de 6 luni de la constatarea contraventiei nu esti instiintat, PV se prescrie. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: rozalia67 , utilizator 21:05, 27 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Având în vedere ca data infracțiunii este aceeasi cu cea a constatării, mai exact 23/07/2017, iar data notificării 30/10/2018, de la data constatării pana la data notificării trecând mai mult de 360 de zile, nu se poate solicita prescrierea?

SamiGrozaP a scris:

Buna seara,
Am primit si eu azi 12nov2018 o notificare de plata a unei amenzi tot in zona Padova pentru depasirea limitei de viteza cu 9km peste cea de 90km
Data infractiuni este 2017-07-23. Instiintarea este de la 'Corpo di Polizia Locale, Comune di Padova. Cei care se ocupa de recuperarea acestei amenzi sunt Nivi Credit. Am primit pe verso si datele de banca etc...
Intrebarea mea este, de unde stiu ei ca eu am primit intradevar instiintarea?Pe plic nu am nici macar o stampila. Doar am gasit plicul in posta.Suma de plata in termen de 5 zile este de 75,47 €. Singura data recenta care apare pe notificare este data de 30-10-2018.
Daca ei se iau dupa acea data, inseamnca ca am depasit deja termenul de 5 zile.
Cum as putea demonstra ca eu efectuez plata in timp util.
Mai mult ca sigur o sa achit c/v amenzi pt ca mai am drumuri prin toata Italia si nu am nevoie de surprize.
Singura problema este ca nu pot dovedi data cand am primit plicul.
Credeti ca e o problema?
Multumesc pt cei care o sa raspunda!

Domnule Roberto,va rog frumos sa imi spuneti ce pot sa fac,cazul in care am primit o instiintare de plata pentru o incalcare a codului rutier in Italia,pe care nu am facut-o,nici eu nici masina mea.Cum pot sa dovedesc ca agentul de circulatie a scris gresit nr.masinii,mai exact nu am fost in Italia din 2011 ,iar ei spun ca am fost in 0ctombrie.2018.Multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda viteza in italia Bgd30 Bgd30 Buna seara! Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie italia CsmR92 CsmR92 Buna ziua, am fost in italia cu masina inscrisa in romania (pe numele cuiva din familie) si ieri am primit o instiintare de la o firma (pro kolekt) care imi ... (vezi toată discuția)